Ambicingas KTU projektas: galėtume atspausdinti ne pavienį namą, o iš karto visą kvartalą! (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

amas 2016-02-20 22:05
Ajajai, pradedam nuo kiniečių kopijuoti, kaip apsivertė pasaulis.
punktyras 2016-02-21 11:15
nuolat mokomės – perėmėm popierių, paraką, kompasą, spausdinimo idėją, laikrodžius, nekalbant jau apie arbatą ar šilką. Tad, viskas po senovei.
mch0lic 2016-02-21 13:38
Tai jei sienos bus raukšlėtos (žiūrėt paveikslėli) tai vis tiek reiks žmonių brigados jom tiesint, viduje gal kokias gipso plokštes galima ant profilių susukt ir apšiltint, bet iš išorės tai kai š*do kruva atrodys. Paveikslėlyje gera didėja spausdint skecijom, bet turbūt pigiau yra išliet tokias sekcijas nei jas atspausdint.
deivis 2016-02-21 14:58
Man tas 3D printinimas kažkoks overhyped dalykas apsidaręs.
jonas112 2016-02-21 15:58
Sutinku tik su tuo, kad skamba ambicingai. Vienintelė vieta, kur matau pritaikymą, tai sudėtingų, netaisyklingų geometrinių formų spausdinimas. Nesuprantu kokia prasmė yra spausdinti stačiakampę sieną. Tas pats galioja ir su plastiko, metalo printeriais, niekas nespausdina plokščių, strypų, nes tai yra neracionalu. Sutinku su "deivis", daug kur tai yra overhypinta. Printeriai, žinoma, tobulės, labai ištobulės, bet jie negalės konkuruoti su tam tikrais tradiciniais, ištobulintais, našiais ir ekonomiškais gamybos būdais.
kestutisz 2016-02-21 16:15
Tokią kaip paveiksliuke gal ir neracionalu, bet jei ji dar didesnis vientisas gabalas, ar su daugybe ertmių jau gali ir logistika būti neberacionali. O šiaip tubūt didžiausią pliusą matau tame, kad teoriškai nebereikės rūpintis statybininkų chaltūrom - kartotinis bus ne tik projektas, bet ir realizacija be razionalizacijų :)
jonas112 2016-02-21 16:49
Paprasčiausia chaltūroms užkirsti kelią yra tinkama kontrole. Nemanau, kad didžiausias kiekis chaltūros yra sienų statyme. Namas nėra viena sienos, reikia nepamiršti apdailos, elektros bei vamzdynų, o čia tikrai įmanoma prichaltūrinti. Straipsnyje mini vienaaukščius namus, tai nemanau, kad plokščių dydis būtų problema, bet šitoj vietoje nekomentuosiu nes nežinau statybų logikos, kaip yra statoma, kokiais segmentais ar yra standartizacija ir pan. Dėl ertmių, tai vistiek reikės žmogaus įsikišimo, nes neįmanoma atspausdinti ertmių langams, durims (jei spausdina vertikaliai), taipogi ir su mažesnėmis ertmėmis bus problemu.
bahuriux 2016-02-21 22:45
Ertmes atspausdina, tik viršuj reikia paremti su lenta. O tas negražus paviršius iš vidaus gali būti nutinkuotas, o iš išorės irgi, bet iš išorės pas mus deda šilumos izoliacija tai nesvarbu. Aišku kad išlieti gamykloj kartotinį namą dalimis yra netgi greičiau ir pigiau, nei su spausdintuvu, kaip ir plastikinių butelių kamštelius racionaliau yra lieti, nei spausdinti su 3d printeriu. Sienos name sudaro tik 20% kainos ir darbo laiko, tai kaip ir nėra esminis dalykas spausdinti sienas, nebent mandrų formų tada geriau spausdinti.
audriusn 2016-02-23 09:02
Konditeriai 3d spausdinima jau begale metu naudoja. Nors ir rankini, bet esmes tai nekeicia.