Lietuvoje pradėjo veikti didžiausias Baltijos šalyse vėjo jėgainių parkas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-02-24 18:37
1,5 EUR/W investicija/galia. Nežinau gal kas pakomentuos čia daug ar mažai, man atrodo truputi brangoka, turint galvoj kad vėjo jėgainės skaičiuojamos kaip garantuoti ~20-30% galios nuo bendros max instaliuotos galios (reikia patikslinti). Palei kainą tik kažkiek geriau nei PV saulės baterijos, bet jos yra pasyvūs įrenginiai, dažniausiai be judančių dalių, o vėjo jėgainės labiau koplikuotos ir avarijos atveju nuostuoliai milžiniški. Betkuriuo atveju super! Pajūryje yra tiek vietų kur galima įrengti vėjo jėgaines, kad dešimt kart Lietuvos poreikį galima viršyti, juk ta žemė nėra prarandama, galima vykdyti ir toliau ukinę veiklą, tai čia nemažas privalumas lyginant su saulės jėgainėmis. Net nereikia lysti per arti gyvenviečių, nes visas pajūris nuo Klaipėdos į pietus salyginai tuščios bekraštės pievos. Tarp kitko nuo mano namo 2 km spinduliu yra 2 nemaži saulės jėgainių parkai, atrodo gražiai silicio plokštės ant pievos, vėjo jėgainės taip gražiai neatrodytu
reamer 2016-02-24 20:00
Čia šiek tiek plačiau, taip pat ir apie supirkimo kainą: Jeigu be rimtų gedimų, tai ir atsipirks drasiai per tuos 12 metų.
Edmundas 2016-02-25 10:30
Yra žmonių, teigiančių, kad vėjo jėgainės sukelia visokių sveikatos problemų, bet man tai labai gražus reginys, ypač tos didžiosios.
bahuriux 2016-02-25 18:28
Gali problemas sukelti tik nebent infragarsas 7 Hz berods, ar toks būna šalia jėgainių nežinau, tikėtina kad gali būti kažkas panašaus. Nuo tokio dažnio (ne nuo vėjo jėgainių) žmonės prastai jaučiasi, pavargsta, jei didelis galingumas tai ir širdies ritmą gali trikdyti. Karta buvau prie vėjo jėgainių parko labai arti, aplink kažkur 15 jų stovėjo, pūtė nemenkas vėjas, gal kokia ~12-14m/s garsas nebuvo stiprus ir priminė keleivinio lėktuvo garsą.