Kauno „kelių erelių“ tramdytojas sulaukė grasinimų ir baiminasi dėl savo gyvybės  (37)

Kauniečiai dažnai piktinasi nežymėtais policijos automobiliais, registruojančiais kiekvieną jų kelių eismo taisyklių pažeidimą, bet dabar Kaune atsirado paslaptinga tamsi „Toyota“, sukėlusi tikrą neapykantos audrą. Šios mašinos savininkas Deividas Čyžius policijai jau perdavė filmuotą medžiagą apie 4 nedrausmingus vairuotojus ir sulaukė atsako. „Man grasina. Galvoju įsigyti ginklą“, – tikino jis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nukentėję vienijasi

Tamsios „Toyota“ mašinos ir jos savininko medžioklė internete prasidėjo po to, kai vieno Kauno policijos reido metu buvo sustabdytas ištisinę liniją kirtęs BMW. Deividas buvo tas asmuo, kuris mašinos vaizdo registratoriumi užfiksavo pažeidimą ir perdavė filmuotą medžiagą policijai. Po publikacijos prasidėjo kova prieš vadinamąjį skundiką.

„Facebook“ paskyroje „Kur stovi policija Kaune“ šią savaitę buvo paskelbti keli pranešimai, kurie sulaukė aibės komentarų. Vieną iš pranešimų sukūrė nuo Deivido neva nukentėjęs vairuotojas Dovydas V.: „Aš irgi esu vienas iš tų, kuriems teko kentėti nuo juodos „Toyota“ mašinos. Būtų gerai, kad jūsų atsilieptų daugiau ir sustabdytume visą šitą nesąmonę. Bet kada jis ir jus išprovokuos nusižengimui ir įduos policijai. Parašykit man“.

Paklaustas, kiek asmenų atsiliepė į jo vienijimuisi skirtą šauksmą, Dovydas V. patikino, kad trys.

„Rašysime pareiškimus policijai, kad tas „Toyota“ vairuotojas mus persekiojo, provokavo pažeisti kelių eismo taisykles, šviesomis mirksėjo, grasino. Aš įkliuvau prieš kiek daugiau nei dvi savaites. Sekė gal apie 15 km, kol galiausiai privažiavo policija“, – piktinosi vaikinas.

Užkliudė širšių lizdą

Dovydo pranešimas „Facebook“ tinkle sulaukė gausybės komentarų. Daugelis pritarė, jog Kauno betmanu pramintą Deividą Čyžių reikia pamokyti.

„Skaudės jam šonus tuoj“, „pyst per galvą“, „lai susikiša registratorių sau į sub***”, „varom į jo medžioklę“, „ilgai jis betmanu nebus“, „ras automobilį sudegintą ar pradurtom padangom“, – tokie ir panašūs internautų grasinimai ėmė lietis kaip iš gausybės rago.

Buvo atkapstyta bei paviešinta, kur „Toyota“ savininkas dirba, viešai pateiktas jo telefono numeris, namų adresas Alytuje, nuotraukos, automobilio numeris.

„Tuoj paskyrą „Kur stovi policija Kaune“ galėsime pervadinti „Kur važinėja „Toyota“ Kaune“, – juokavo vienas internautas.

Sulaukė siuntinio į darbą

Pats D.Čyžius patikino sulaukęs realių grasinimų.

„Įtariu, jog policijos reido metu dėl mano pateiktos filmuotos medžiagos nubaustas BMW vairuotojas grasino atėjęs į darbovietę. Vienas iš bendradarbių pasakojo, jog pirmadienį, kol manęs nebuvo biure, į jį užėjo keistas jaunuolis. Pasiteiravęs, ar aš čia dirbu, jis pasišalino.

Tačiau vėliau sugrįžo ir įbėgęs numetė prie bendradarbio „Maxima“ maišą su šienu. Šis nejaukiai pasijuto ir vėliau net nebedirbo. Šiene buvo lapelis, ant kurio su klaidomis parašyta „Skanaus, ožį“. Galėjo tą šieną kokiems triušiams į prieglaudą nuvežti. Bent naudos būtų buvę“, – ramiai kalbėjo Deividas.

Tačiau vėliau jis prisipažino, jog yra pasiruošęs bet kam. Perspėjęs net tėvus. 37-erių vyras svarsto ir apie ginklo įsigijimą.

„Tvirčiau apsidraudžiau gyvybę. O mašiną gali deginti, – drausta ji „Kasko“. Jaučiuosi nesaugus, tačiau sustoti nežadu. Nesu bailys, – tęsiu tai, ką dariau iki šiol“, – patikino Deividas.

Iš kalbų, kad nukentėję teigia buvę persekiojami, jis tik juokiasi: „Tai reikėjo skambinti 112 ir pranešti apie tai“.

Per 2 savaites – 4 pažeidėjai

Vaizdo registratorių mašinoje jis įtaisė prieš trejus metus. O panaudojo jį realiai, kai įvyko incidentas su vienu Kauno taksistu. Filmuotos medžiagos dėka jis išsisuko: kaltas liko taksi vairuotojas. Per 20 metų jis tikina pakliuvęs tik į vieną eismo įvykį, kuriame buvo neteisus pats.

Ir kiek gi jų tokių, prasižengėlių, jis jau pridavė policijai?

„Per dvi savaites užregistravau keturis pažeidėjus. Keisčiausia, net trys iš keturių incidentų yra susiję su BMW. BMW vairuotojas – tai diagnozė“, – įsitikinęs Deividas.

Viskas, pasak jo, prasidėjo vasario 8 d., kuomet buvo užfiksuotas net 6 skirtingus KET pažeidimus per 10 min. padaręs „Opel“ vairuotojas. Deividas įtaria, jog tai buvo tas pats Dovydas V., kuris ir paskelbė vieną iš „Facebook“ pranešimų.

„Lūš tau kaulai“

Praėjus savaitei jis nufilmavo „VW Golf“ automobilį vairavusią merginą, kuri per langą mėtė nuorūkas ir mieste lėkė 140 km/h greičiu. Laukdamas, kol ją sustabdys iškviesta policija, Deividas, įsijungęs avarinį signalą, važinėjosi paskui prasižengėlę, o ši į pagalbą išsikvietė pagalbininką.

„Atvažiavo kažkoks BMW. Jie vidury kelio, jį užblokavę, pasikalbėjo ir prasidėjo vienas kito gaudynės. Pranešiau policijai apie BMW ir kad iš jo galima tikėtis visko. Galiausiai pasirodė pareigūnai, tačiau BMW vairuotojo jie net nepatikrino.

Užtat iš „Golf“ vairuotojos ėmė lietis grasinimai: „Lūš tau kaulai, pamatysi“. Ji ir paviešino mano mašinos numerius“, – teigė Deividas, informavęs, kad dėl šio grasinimo taip pat yra pateikęs policijai pareiškimą.

Apie policijos reido metu Garliavoje sustabdytą BMW vairuotoją jau buvo rašyta. Ketvirtasis, naujausias, įvykis nutiko vasario 22 d.

Liks kaltas pats?

Pastarajame įvykyje, kaip bebūtų keista, taip pat dalyvavo BMW. Tačiau dėl šio incidento kilo klaustukų. Policija, pasak D.Čyžiaus, neskuba aiškintis, kas nutiko, ir netgi pripažino tai, kad jis pats pasišalino iš įvykio vietos.

„Lenkdamas BMW, buvau jo prispaustas prie šalikelės ir kliudžiau stovinčio kito BMW veidrodėlį. Užblokavau tą, kurį lenkiau, pasakiau, kad kviesiu policiją. Tačiau jis ėmė bėgti. Pranešiau Bendrajam pagalbos centrui, kad aš pasišalinu iš įvykio vietos dėl to, kad bėga avarijos liudininkas, kuris mane išprovokavo pakliūti į eismo įvykį.

Tokia ir istorija. Antradienį komisariate praleidau tris valandas. Man išduotos laikinos teisės“, – apie naujausią nuotykį su BMW papasakojo Deividas.

Atsisveikindamas vyras tikino dėl tam tikrų veiksmų skųsiąs ir pareigūnus. Bei pasiūlė jiems naujausią saugumo kelyje užtikrinimo priemonę: „Lai visiems vairuotojams išdalina registratorius. Bijos vienas kitam įkliūti. Gatvėse bus saugiau“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Karolina Stažytė
(66)
(18)
(48)

Komentarai (37)