Flagmanų palyginimas: 15 „Samsung Galaxy S7“ funkcijų, kurių nėra „iPhone 6s“ (Foto)  (4)

„Samsung“ kompanija jau pristatė savo flagmaną „Galaxy S7“ ir „Galaxy S7 Edge“. Šiandien tai pažangiausi „Galaxy S“ įrenginiai, todėl daugelis jau pradėjo juos lyginti su „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ išmaniaisiais telefonais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatyti du septintosios „Samsung“ flagmano versijos variantai – standartinis „Galaxy S7“ su 5,1 colio įstrižainės ekranu ir 5,5 colio „Galaxy S7 Edge“. Išmanieji telefonai „Galaxy S7“ ir „Galaxy S7 Edge“ veikia  „Android 6.0 Marshmallow“ operacinės sistemos pagrindu.

„BGR“ šaltinis apžvelgė „Galaxy S7“ ypatybes, kurių neturi topiniai „Apple“ išmanieji telefonai. Tarp jų yra pakankamai naudingų funkcijų, kurios gali praversti realiame gyvenime ir žinoma, tokios, kurios yra visiškai nereikalingos.

1. Didelės raiškos AMOLED ekranai

Apie AMOLED ir LCD ekranų privalumus ir trūkumus galima kalbėti ilgai. Jei paliktume nuošaly pačias technologijas ir pažvelgtume į kitus ekrano parametrus, pamatytume, kad čia „Samsung“ įrenginiai yra kiek labiau pažengę į priekį. „iPhone 6s“ 4,7 colio įstrižainės ekranas turi 1334 × 750 pikselių raišką (326ppi), o „iPhone 6s Plus“ pasižymi 1920 x 1080 pikselių (401 ppi) raiška. „Samsung Galaxy S7“ ir „Samsung Galaxy S7 Edge“ ekranai yra Super AMOLED technologijos ir gali pasigirti didesne raiška ir pikselių tankiu colyje: 2560 × 1440 pikselių, 577 ir 550 ppi.

2. „Always-On Display“ funkcija

„Galaxy S7“ ir „Galaxy S7 Edge“ gavo naują „Always-On Display“ funkciją. Jos esmė tame, kad užrakintos būklės ekrane visada atvaizduojamas laikas, data, kalendorius, baterijos įkrovimo laikas ir pan. Įdomu tai, kad „Always-On Display galėtų tapti visų Pietų Korėjos gamintojo išmaniųjų telefonų su Super AMOLED ekranais ypatybe, bet bus tik naujų flagmanų išskirtinumas, nes jokie kiti ateities modeliai nepasižymės tokia funkcija. Kol kas priežastis, kodėl naujo ekrano veikimo režimo funkcijos „Samsung“ neplanuoja integruoti kituose išmaniuosiuose telefonuose, lieka mįsle, tačiau kai kurie mano, jog tai yra išimtinai rinkodarinis triukas. 

3. Apsauga nuo vandens ir dulkių

Taip pat kaip „Galaxy S5“, naujiena pasižymi apsauga nuo vandens ir dulkių, kuria gali pasigirti, pavyzdžiui, „Sony“ kompanijos flagmanai. Apsaugos laipsnis pagal tarptautinę klasifikaciją yra IP68. Tai reiškia, kad „Samsung Galaxy S7“ ir „Samsung Galaxy S7 Edge“ yra pilnai apsaugoti nuo dulkių patekimo į vidų ir gali be skaudžių padarinių būti panardinti 1 m. gylyje. 

4. MicroSD kortelių lizdas

Taip pat kaip „Galaxy S5“, „septintukas“ palaiko MicroSD atminties korteles, o tai supaprastina apsikeitimą duomenimis tarp telefono ir kompiuterio, jį paspartina ir padaro produktyvesniu. Be to esant poreikiui, gigabaitų talpa lengvai išplečiama, o tai atveria daugiau galimybių būtinos informacijos saugojimui. Gamintojo teigimu, didžiausia atminties kortelių talpa siekia 200 GB.

5. Dvigubai daugiau RAM

„Galaxy S7“ gali pasigirti 4 GB operatyviosios RAM atminties. „iPhone 6s“ išmanusis telefonas turi dvigubai mažiau RAM. Tačiau tam, kad galima būtų daryti išvadas apie veikimo greitį, būtina sulaukti praktinių eksperimentų ir testų.

6. Geresnis apertūros parametras

Pagrindinių išmaniųjų telefonų kamerų raiška yra 12 megapikselių. Pagal šitą parametrą „Apple“ ir „Samsung“ flagmanai yra tame pačiame lygyje. Tačiau „iPhone 6s“/„6s Plus“ kamerų apertūra (židinio nuotolis) yra ƒ/2.2, o „Galaxy S7“/„S7 Edge“ – ƒ/1.7. Apertūros skersmuo reguliuoja patenkančios ant matricos šviesos kiekį.  

7. Didesni pikseliai

„Samsung“ pareiškė, kad „Galaxy S7“ kameros jutiklyje pikseliai yra 30% didesni nei „iPhone 6s Plus“.

8. „Dual Pixel“ technologija greitam automatiniam fokusavimui  

„Samsung“ pareiškė apie didelio tikslumo automatinio fokusavimo, suderinto su didele sparta buvimą. Ši funkcija įgyvendinta „Dual Pixel“ technologijos, pažįstamos pavyzdžiui iš „Canon“ kamerų, dėka. Ji leidžia panaudoti kiekvieną jutiklio pikselį ne tik vaizdo gavimui, bet ir faziniam fokusavimui. Tai turėtų ženkliai padidinti užrakto veikimo greitį.

9. 24 megapikselių matrica

„Galaxy S7“ įrenginiuose pirmą kartą „Samsung“ panaudojo savo gamybos modulį „BRITECELL“. Fiziškai matrica turi 24 megapikselių raišką, tačiau galutinis vaizdas formuojamas dvigubai mažesnis; kaimyniniai taškai susijungia tam, kad būtų padidintas vaizdo ryškumas.

Pasidalinkite su draugais
(36)
(20)
(16)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: