Lietuvos kariškiai patvirtino vėjo elektrinių projektavimo ir statybos darbus ribojantį žemėlapį  (5)

2016 m. vasario 15 d. Lietuvos kariuomenės vado įsakymu buvo patvirtintas Lietuvos Respublikos teritorijų žemėlapis, nurodantis teritorijas, kuriose gali būti ribojami vėjo elektrinių (aukštų statinių) projektavimo ir statybos darbai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-27 Lietuvos kariškiai patvirtino vėjo elektrinių projektavimo ir statybos darbus ribojantį žemėlapį  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemėlapis aktualus asmenims, kurių vėjo elektrinių aukštis baigus statyti, rekonstruoti ar įrengti virš žemės paviršiaus yra 100 metrų ir daugiau tokiu atveju statybos, rekonstravimo ar įrengimo darbai turi būti derinami su Civilinės aviacijos administracija ir kariuomenės vadu, pasienio ruože – kurių aukštis baigus statyti, rekonstruoti ar įrengti virš žemės paviršiaus yra 30 metrų ir daugiau, tokiu atveju statybos derinamos ir su Valstybės sienos apsaugos tarnyba prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos.

Energetikos ministerija atkreipia dėmesį, kad derinimo prašymai ir kiti būtini dokumentai vėjo elektrinių statybai, rekonstravimui teikiami vadovaujantis Aviacijai galinčių kliudyti statinių statybos bei rekonstravimo ir įrenginių įrengimo derinimo tvarkos aprašu, patvirtintu Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2012 m. gegužės 29 d. nutarimu.

Su kariuomenės vado įsakymu galima susipažinti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(23)
(-2)

Komentarai (5)