Superplonas lankstus stiklas jau pasiekė gamybą: kada pasirodys itin lankstūs įrenginiai? (Video)  (0)

Kompanija Schott pradėjo lankstaus, plonesnio už žmogaus plauką stiklo gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Schott verslo vystymo direktorius Rüdiger Sprengard, sakė MIT Technology Review, kad dar prieš porą metų buvo neįmanoma laikyti rankose ir sulenkti netgi ~70 µm storio stiklo lakštų. Dabar kompanija gamina ne tiesiog ploniausią stiklą, bet leidžia jį kilometrų ilgio juostomis, kurias paskui saugo, susuktus į rulonus, celofano plėvelę. Gaminti tokias ilgas plono ir lankstaus stiklo atkarpas – svarbus pasiekimas. Juk kuo ilgesnė juosta, tuo didesnė tikimybė, kad kur nors atsiras įtrūkimas ar nelygumas, dėl kurios paskui gali suskilti jūsų prietaiso ekranas.

Kaip rašoma oficialioje kompanijos interneto svetainėje, Schott dabar darbuojasi, siekdama sukurti 10 µm storio stiklą. Savo gaminį ji rengiasi panaudoti lankstiems OLED ekranams, fototechnikai, išmaniųjų telefonų kameroms, mikroakumuliatoriams ir procesoriams, o taip pat biojutikliams. Kaip rašo MIT Technology Review, pirmiausią šią stiklinę inovaciją bus galima išvysti kinų kompanijos LeTV išmaniuosiuose telefonuose – jis bus įmontuotas pirštų atspaudų skaitytuve.

 
Anastasija Zyrianova

Slon Magazine redaktorė

Visi, aišku, laukia, kol įkandin ultraplono stiklo plačiai paplis ir lankstūs prietaisai. Nesenas kompanijos IHS atliktas išmaniųjų telefonų rinkos tyrimas parodė, kad lanksčių AMOLED (aktyvios organinių šviesos diodų matricos) ekranų gamybos dalis auga ir augs toliau, išstumdama iš rinkos standžius AMOLED ekranus. Gorilla Glass direktoriaus Scotto Foresterio nuomone, lanksčius prietaisus galima leisti jau dabar, belieka sulaukti novatoriškų dizaino sprendimų.

Анастасия Зырянова
slon.ru

(9)
(0)
(9)

Komentarai (0)