Apsukrumas ar įžūlumas? Siūloma parduoto procesoriaus visą pajėgumą aktyvuoti tik už papildomą mokestį  (6)

Puslaidininkių pramonėje liūdnai pagarsėjusi „Rambus“ ir toliau ieško neetiškų uždarbio būdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo veiklą bendrovė pradėjo dokumentų klastojimu ir pratęsė kompanijų bei technologijų supirkimu, kurios dabar jai suteikia pagrindą ieškiniams dėl patentų pažeidimų. Eiliniai vartotojai gali nepastebi šių „Rambus“ veiksmų, tačiau mažmeninėje prekyboje tai tikrai nemažina prietaisų kainų. Bet kuriuo atveju, dalis už įvairius prietaisus gautų pinigų atitekdavo ne gamintojui, o bendrovei „Rambus“ kompensacijos forma.

Tačiau naujausia „Rambus“ iniciatyva gali tiesiogiai paliesti ir vartotojus. Įmonė procesorių gamintojams siūlo parduoti sprendimus su ribotu funkcijų rinkiniu ir vėliau, už tam tikrą mokestį, nuotoliniu būdu atrakinti naujas galimybes.

Tai yra paslauga vadinama Feature as a Service (FAAS) arba funkcijos pagal pareikalavimą. Žinoma, įmonė ne šiaip sau siūlo idėją blokuoti SoC galimybes, o gamintojams rekomenduoja pasinaudoti savo apsaugota debesų platforma „Rambus CryptoManager“.

„Rambus“ perspėja, kad per ateinančius kelerius metus puslaidininkių gamintojai susidurs su Moore’o dėsnio veikimo pabaiga, o tai reiškia, kad gana paprastomis priemonėmis (didinant lustų tankį) pasipelnyti iš gamybos nepavyks – reikės ieškoti naujų uždarbio būdų.

Tad kodėl gi nepradėjus uždarbiauti ribojant lusto aktyvuotų funkcijų kiekį? Juolab, kad tokių bandymų ne taip seniai jau buvo. Pavyzdžiui, „Intel“ 2010 metais pradėjo pardavinėti „Pentium“ procesorius su galimybe už papildomą mokestį padidinti taktinį dažnį. Laimei, ši iniciatyva nepaplito, tačiau galbūt tai įmanoma padaryti, jei daugeliui SoC gamintojų pelno pasirodys per mažai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(20)
(2)
(18)

Komentarai (6)