Lietuvis buvo nuteistas už komentarus apie V. Putiną ir Rusijos žmones

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Marius.brn 2016-03-25 19:05
. Only my two cents.
mmm 2016-03-25 19:56
visi kalba apie žodžio laisvę, neapykantos kurstymą ir panašiai, norėčiau pažiūrėti kaip mane teistų už neapykantos kurstyma prieš ISIS arba: siūlau naikinti blogasias bakterijas kurios sukelia mirtinas ligas, tos fasistu isperos ********* daug keiksmodžiu ir t.t.pagal logika turi dabar mane teisti, nes juk visi lygus ir teismai turi visus ginti? kodėl pasirenkamos tik tam tikros atsilikelių grupės kurias reikia ginti nuo žodžio " laisvės" ?
Artojas 2016-03-25 21:31
Aišku, tikiuosi, pats supranti, kad mikrobų teisių gynimas ir komentarai apie jų naikinimą rimto pagrindo intuityviai kaip ir neturi. Bet šiaip pateiktas pavyzdys yra ganėtinai charakteringas, parodantis, jog ne tik mūsų, bet ir viso pasaulio esamos teisinės sistemos yra bevertės. Dar daugiau, tik tikras silpnaprotis gali manyti, jog viskas gerai, kai yra visiškai priešingai. O problema, kurią bandei perteikti analogija, fundamentaliai yra tokia - kada tiksliai turėtume taikyti kokį nors apribojimą ir kaip tą nustatyti tiksliai? Pavyzdžiui, lyg ir akivaizdu, kad su ISIS reikėtų elgtis atitinkamai griežčiau, nes jų elgsena rodo, kad ši grupuotė nei kiek nesiskaito su formalia teise. Tačiau "akivaizdumo argumentas" iš tiesų nėra argumentas. Tai yra tiesiog tingėjimo giliau mąstyti ir įrodyti faktas. Pavyzdžiui, man yra akivaizdu, kad diferencialas pagal x nuo e^x yra tas pats e^x. Arba kad 4546556*4642 = 21105112952. Tačiau tiek pirmas, tiek antras dalykas nėra ir negali būti suprantamas visiems likusiems žmonėms. Vieniems reikės įrodymų, kitiems dar ir papildomų apibrėžimų ir jų prasmės išaiškinimo ir t.t. Tai judu link to, kad dabartinė teisinė ir politinė sistema pamiršta, kad turi sugebėti save ne tik pateikti kaip kažką "savaime suprantamo" (o tai tikrai nėra savaime suprantama - greičiau savaime suprantama yra tai, kad dabartinė sistema yra silpnapročių ir totaliai tingių žmonių kūrinys), o įrodyti, jog tai yra vienintelis teisingas būdas arba bent jau teisingiausias iš visų žinomų. Galiausiai dėl to, kad žmonės yra emocingi ir arogantiški padarai, aš numesiu dar ir tokią mintį (o ji yra visiškai pasverta). Aš galėčiau sukurti programinę įrangą, kuri atimtų darbą absoliučiai visiems teisininkams, kurie turi rinkti įrodymus arba spręsti žmogaus likimą, atlikusį nusikalstamą veiką. Kaip? Ogi taikant dirbtinį intelektą, populiariai tariant.
mmm 2016-03-25 22:25
na minti supratai ir išpletojai, tačiau norėjau pasakyti, kad zodį "bakterijos" pakeisk kokiu tik nori kitu žodžiu ar tai ISIS ar tai rusai, ar lenkai, grybauskaite ir kas tik nori, ir vienus zodžius pavartojės būsi teisiamas, o kitus - vartok sau ramiai. pasikartosiu, čia ir slypi subjektyvus vertinimas teismuose.
lucy 2016-03-25 23:42
Nusišknekėjai mmm, ISIS nėra tautybė tai teroristinę veiklą vykdanti grupuotė. Pakeisk ISIS bet kuom kituom aka žydai, rusai, dar kas nors ir jau tai tampa nelegalu.
mmm 2016-03-26 15:55
na negalvojau, kad jūs toks neprotingas lucy, klydau. tai pagal jus ir grupuote pavadinimu "krikscionybė" galiu vadinti kaip noriu ir niekinti juk čia tas pats pagal jus kaip ir ISIS, grupuote, vienodo tikėjimo ir intelekto žmonių susiuvienijimas ir pnš, visi bruožai tie patys... esmė lieka ta pati, mum yra nurodoma ką galima niekinti, o ko ne, ir čia negali turėti asmeninės nuomonės ji yra tik viena, ta kurę tau pasako... Kas dabar mane nubaus jeigu aš viešai rasau: raginu susidoroti su visais ISIS grupuotės nariais. o dabar pakeisk šiam sakiny ta žodį į "krikščionis,ybė" ir manau greit bedų apturėčiau, nes juk ižeisčiau kažką.
- 2016-03-26 18:32
Pastebėjimas, į kurį mažai kas atkreipėt dėmesį - LR valstybėje, net ir priešiškos valstybės piliečius žeminti ar teigti, jog juos išgalabyti reiktų, draudžiama. O Rusijoje? Gal galit parodyti nors vieną panašų asmenį, kurį nuteisė RF už žeminimą ir neapykantos skatinimą, kai buvo kalbama apie Vakarų valstybes? (nekalbu apie tuos atvejus, kai nuteisė už abejojimą Rusijos didybe).
Marius.brn 2016-03-26 20:18
Tuom ir pasireiškia Rusijos degradacija. Nes kai ateina laikas pasižiūrėti į bendras vertybes, kurių turėtume siekti, rusai atranda šimtą priežasčių, pritaikyti sau išimtis. Įstatymo viršenybės jiems turėti nėra paranku. Vien jau ko vertas Žirinovskis su savo neapykanta visomis kryptimis. Tai, kad reikia tikėtis, kad ne kaip pas kuriuos, dalykai pas mus bus daromi ir toliau ta linkme.