Kinijos prekybos gigantas „Alibaba“ išgyrė lietuvius  (3)

Kinijos internetinės prekybos milžinė kompanija „Alibaba Group" pakviesta steigti logistikos ir pakavimo centrą Lietuvoje. Retai interviu duodantis kompanijos vadovas Jack Ma „Panoramos“ žurnalistams sako puikiai žinantis lietuvių pliusus – tai išsilavinę, protingi žmonės, o stebina jį gerai išvystyta šalies informacinių technologijų infrastruktūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiąja vizito Kinijoje dieną premjeras Algirdas Butkevičius susitiko su Kinijos internetinės prekybos milžinės „Alibaba Group“ įkūrėju ir valdybos pirmininku J. Ma, kurį tarptautinė žiniasklaida vadina Azijos Bilu Geitsu.

Prieš porą metų jis buvo paskelbtas turtingiausių Kinijos žmogumi, neskaitant Honkongo. J. Ma – vieno įtakingiausių pasaulio verslo leidinių „Forbes“ žiniomis aštuonioliktas pasaulio turtingiausių žmonių sąraše.

Jo turtas vertinamas daugiau kaip 20 milijardų JAV dolerių. J. Ma su šeima įkurtų „Alibaba group“ interneto komercijos portalai pasaulyje nemažiau žinomi nei interneto prekybos portalai ebay.com ir amozon.com.

Pasakojama, kad J. Ma prieš tapdamas verslininku buvo tiesiog anglų kalbos mokytoju, kuris su kinų turistų grupe nuvykęs į JAV pirmą kartą pamatė internetą ir nusprendė kažką panašaus padaryti Kinijoje.

„Sėkmės paslaptis yra sunkus darbas. Svarbu turėti viziją, tikėti svajonėmis ir dirbti su komanda. Taip pat svarbu mokymasis. Pradžioje nebuvo lengva, bet šį darbą tęsiame 15 metų... Mumis pradžioje niekas netikėjo, visai kaip ir jūsų šalimi, kai joje buvo pradėtas kurti bevielio interneto tinklas, kuris tapo greičiausiu pasaulyje. Lietuva – puiki šalis, esanti geroje vietoje su puikiais žmonėmis, Lietuvoje gyvena labiausiai išsilavinę, protingi, draugiški žmonės. Ne visi, su kuriais dirbame yra tokie, bet Lietuva yra būtent tokia tauta“, – sakė vienas turtingiausių žmonių J. Ma.

Per „Alibaba group“ nusipirktų prekių gabenime jau trečius metus dalyvauja „Lietuvos paštas“. Premjeras per susitikimą „Alibaba group“ vadovui pasiūlė dar daugiau verslo Lietuvoje galimybių.

„Nuo 2013 metų „Lietuvos paštas“ jau pradėjo dirbt su kompanija „Alibaba“ ir džiaugiamės, kad kai kurie komerciniai siuntiniai, dalis jų, keliauja per Lietuvą į Europą ir mes norėtumėm, kad šita kompanija atidarytų Lietuvoj savo centrą, kuris būtų skirtas ne tik siuntinių gabenimui, bet ir teiktų finansines paslaugas. Kompanijoje dirba 15 mln. darbuotojų ir ji turi ambicingų planų – būti lyderiais pasaulyje“, - kalbėjo A. Butkevičius.

Premjeras pakvietė J. Ma apsilankyti Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(72)
(1)
(71)

Komentarai (3)