Paauglys padarė tai, ko daug metų nesugebėjo aukščiausios kvalifikacijos mokslininkai (Video)  (1)

Septyniolikmetis Raymondas Wangas padarė tai, ko daug metų nesugebėjo aukščiausios kvalifikacijos mokslininkai. Paauglys išsiaiškino, kokiu būdu bakterijos lėktuvais pernešamos iš šalies į šalį ir nustatė, ką reikia daryti, kad taip nebebūtų, skelbia „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl sparčiai plintančių virusų, pavyzdžiui, paukščių gripo, oro vežėjai buvo labai sunerimę pastaruosius dvidešimt metų. Šie virusai nusinešė tūkstančius gyvybių, tačiau dabar R.Wangas tikina galintis nuraminti daug skraidančius žmones.

Paauglys išsiaiškino, kad bakterijas nuo keleivio ant keleivio neša lėktuvų salone pučiamas oras. Jis sukūrė sistemą, kuri į saloną tiektų šviežią orą, kad tos pačios bakterijos necirkuliuotų ratu.

Paauglys tikino dėmesį į problemą atkreipęs tuomet, kai paplito Ebola virusas, o nuo vieno paukščių gripu sirgusio keleivio po vieno skrydžio pavojinga liga užsikrėtė iškart 17 keliautojų. Pasak jo, oro filtrai nesugeba išvalyti oro nuo visų bakterijų, be to, ne visas oras patenka į filtrus.

Tuo tarpu R.Wangas sako sukūręs sistemą, kuri ne tik geriau filtruotų orą, bet ir aplink kiekvieną keleivį sukurtų atskirą oro zoną. Anot jo, jo išradimas gali būti vos pernakt įdiegtas į bet kokį lėktuvą ir dar kompanijos galėtų sutaupyti pinigų.

Skaičiuojama, kad vien SARS virusas, siautęs 2002-2004 metais aviacijos industrijai kainavo apie 40 milijonus dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(86)
(7)
(79)

Komentarai (1)