Kaip atrodo LRT televizijos užkulisiai: prasidėjo 360° kampu vykstančios žinių transliacijos (Video)  (3)

LRT TELEVIZIJOS žinių tarnyba pasirengusi atskleisti savo darbo užkulisius – juos bus galima pamatyti per specialią išmaniųjų įrenginių programėlę LIVIT (@lrt), kuri leidžia matyti transliacijos vaizdą 360° kampu. Kaip tai veikia, galima pamatyti laidoje „Šiandien“ (darbo dienomis 18.30 val.), kurią veda prisiekusi išmaniųjų technologijų gerbėja Ugnė Galadauskaitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdas į programėlę siunčiamas iš specialios virtualios realybės kameros. Žiūrovai išmaniuosiuose telefonuose ar planšetėse turi galimybę stebėti tai, kas vyksta studijoje, aplink reporterį ar žinių vedėją 360° kampu. Kitaip tariant, sukdami vaizdą norima kryptimi, žiūrovai gali patys tapti operatoriais.

Kas vyksta iki pasijungiant į tiesioginį eterį? O jei jau tiesioginis eteris, kokie žmonės yra šalia reporterio? Negana to, žiūrovai gali tiesiogiai bendrauti su laidos vedėju ar reporteriu. Ne tik žinutėmis laidos socialinio tinklo paskyroje, kas jau vyksta daugelį metų, bet ir virtualiai – stebėdami laidos vedėjo reakciją į išsakytą repliką ar užduotą klausimą.

Prieš kelias dienas išbandžiusi kamerą kaip laidos „Laba diena, Lietuva“ reporterė, Ugnė Galadauskaitė pasakoja: „Manęs senelis kartą paklausė: jeigu aš tave matau per televiziją, kodėl tu manęs nematai? Tąkart atsakiau, kad esu tikra, jog netrukus galėsiu ir aš žiūrovus matyti. Nuo šiol, nors veidų nematau, bet žinau, kas ir kokių minčių turi apie dabar rodomus reportažus, apie dabar mano skaitomą pristatymą. Visada sakiau, kad žinių vedėjas tampa tarsi šeimos nariu, jeigu jį kas vakarą matai.  O grįžtamasis ryšys dirbant televizijoje labai svarbus. Tačiau reitingai tampa vis mažiau patikimi – žiūrovai žiūri televiziją internetu, galbūt žiūri žinias kitu, jiems patogesniu, laiku. LIVIT programėlė leidžia mums tiesiogiai bendrauti. Labai džiaugiuosi, kad laida „Šiandien” pirmoji  įdiegia šią naujovę.“

„Gyvename tokiu metu, kai dauguma iš rankų nepaleidžia išmaniojo. Tai – antrasis ekranas, kurį stebime jau dažniau, negu televizorių. Kaip televizijos transliacijoje „įdarbinti“ tą antrąjį ekraną? Ši užduotis visiems pasaulio televizininkams ir išmaniųjų technologijų kūrėjams jau seniai nedavė ramybės, – sako LRT TELEVIZIJOS naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis. – Ir pagaliau pavyko! Džiaugiuosi, kad Lietuvoje esame pirmieji, pritaikę šią naujovę žinių transliacijoms.“

Virtualios realybės transliaciją iš žinių studijos galima matyti kasdien darbo dienomis laidoje „Šiandien“ (18.30 val.), taip pat laidos „Laba diena, Lietuva“ (14 val.) pasijungimuose.

Primename, kad LRT youtube paskyroje galima rasti ir specialia virtualios realybės kamera filmuotą nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(17)
(6)
(11)

Komentarai (3)