Ambicingas Vilniaus planas – turėsime naują tiltą?  (4)

Vilniaus miesto savivaldybė parengė ambicingus planus pastatyti pėsčiųjų ir dviračių tiltą, kuris sujungtų Vingio parką su vienu iš mikrorajonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento laikinoji vadovė Rūta Matonienė pristatė naują idėją. Tiesa, kada ji bus įgyvendinta, priklauso nuo to, kada bus surasta pinigų. Jau yra patvirtintas detalusis planas, kuris savivaldybei turint lėšų leistų statyti tiltą iš Vingio parko į Lazdynų mikrorajoną.

„Ten yra intensyvus transportas, praeina aplinkkelis ir labai mažai vietos yra pėstiesiems ir dviračiams. Todėl kilo mintis, kad turint finansines galimybes kažkada ateityje galima būtų visą pėsčiųjų ir dviračių eismą perkelti tiesiog ant naujo tilto. Ir tam tiltui buvo parengtas detalusis planas, kad suplanuoti trasą, kur tiltas turi praeiti, kaip jis turi įsikirsti į Lazdynų transporto magistralinę infrastruktūrą ir kaip tas ryšys turėtų būti organizuojamas“, - pasakojo R. Matonienė.

Pasak pašnekovės, naujas pėsčiųjų ir dviračių tiltas sujungtų du konkrečius objektus: „Litexpo“ ir Vingio parką. „Mintis buvo tokia, jog kadangi netoli yra buvusios gamyklos teritorija, ten atsiras kažkokių gyventojams pramogų ar apsipirkimo vieta, atsiras parkavimo vietų gerokai daugiau. „Litexpo“, kai suvažiuoja daug žmonių, trūksta parkavimo vietų.

Galima būtų tiesiog kompleksiškai organizuoti parkavimą vienoje ar kitoje pusėje. Tuomet per pėsčiųjų, dviračių tiltą žmonės pereitų į kitą pusę, o iš kitos pusės Lazdynų gyventojai galėtų normaliai patekti į Vingio parką. Pačiame parke yra dviračių trasos ir taip galima nusigauti į Žvėryną arba į centą.“

Tačiau, pasak Vilniaus miesto savivaldybės atstovės, dabar tiltas nebus statomas, tai – ateities planai: „Mūsų detalusis planas yra žingsnis į ateitį. Mes tiesiog sudarome galimybę, kad kai ateityje atsiras galimybė tokį tiltą statyti, mes jau būtume visus planus paruošę, poveikio aplinkai vertinimą padarę.“


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Birutė Davidonytė
(10)
(7)
(3)

Komentarai (4)