Jau greitai Japonijoje kursuos „nematomi“ traukiniai (Video)  (2)

Iškili Japonijos architektė Kazuyo Sejima suprojektavo praktiškai nematomą traukinį, kuris savo reisus pradės jau 2018 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvertinta kūrėja naujo tipo traukiniui panaudojo pusiau šviesą atspindinčias ir pusiau permatomas medžiagas, kad transporto priemonė, judėdama vaizdingu Japonijos peizažu, neužgožtų vaizdų.

Traukiniui parinktas ypatingas maršrutas: jis judės tiek Čičibu kalnuose, tiek Tokijo viduryje, todėl architektė sumanė suprojektuoti traukinį taip, kad jis, riedėdamas bėgiais, kone pranyktų  skirtingose erdvėse.

Naujas projektas – „nematomas“ traukinys“ –  buvo užsakytas įmonės „Seibu Group“ 100-mečio metinėms. Šiai kompanijai priklauso „Seibu Railways“, kurie teikia traukinių paslaugas Tokijo ir Saitamos prefektūrose, rašo cnn.com.

1995 m. K. Sejimos su architektu Ryue Nishizawa įkurta firma „SANAA“ garsėja savo šviesos ir erdvės sprendimais objektuose.

Tarp R. Nishizawos ir K. Sejimos žymiausių projektų – Šiuolaikinio meno muziejus Niujorke, „Serpentine Pavilion“ galerija Londone, Toledo muziejaus stiklo meno paviljonas Tolede. Architektų duetas taip pat suprojektavo Christiano Dioro mados namų prekių parduotuvę Tokijuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai (2)