Pačiu netinkamiausiu momentu išsikrovė telefono baterija? Nusišlapinkite ir problema išspręsta!  (5)

Dabar, kai Žemė susiduria su iškastinio kuro, taršos ir klimato kaitos problemomis, ypatingai svarbūs atsinaujinantys ištekliai. Tarp tradicinių saulės, vėjo ir hidroelektrinių atsinaujinančių išteklių gali būti minimas ir šlapimas, rašo huffingtonpost.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai iš Anglijos Bato universiteto pranešė sukūrę nebrangų iš šlapimo energiją generuojantį elementą, kuris gali veikti elektroniniuose įrenginiuose, įskaitant ir telefonus.

Idėjos autorė chemijos inžinierė dr. Mirella Di Lorenzo teigia, kad šlapimo naudojimas elektros energijos gavybai gali ją iš esmės pakeisti.

Pagaminti monetos dydžio įrenginį kainuoja nuo 1,5 iki 3 dolerių. Elementas natūralių biologinių procesų metų apdoroja organinę medžiagą ir ją paverčia elektra. Kai šlapimas keliauja per elementą, jis reaguoja su bakterija ir generuoja elektrą, kuri, anot išradėjų, gali tiekti energiją elektroniniam įrenginiui arba būti kaupiama vėlesniam naudojimui.

Mokslininkai sako, kad vienas elementas gali generuoti 2 vatus energijos kubiniame metre – pakankamai, kad labai trumpam laikui įkrautų telefoną. Tačiau energijos išeiga gali būti gerokai padidinta elementus sujungus vieną su kitu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai (5)