Įspūdingi rezultatai: pagaminti 60 procentų daugiau šviesos skleidžiantys OLED  (1)

Jonvabaliai laikomi vienais iš efektyviausiai šviesą skleidžiančių sutvėrimų. Tyrėjai išsiaiškino, kad ryškią šviesą jonvabaliai skleidžia ne tik dėl įvairių cheminių medžiagų, tačiau ir dėl tam tikros chitino „žibinto“ struktūros. Tyrėjai įžvelgė, jog panaši struktūra gali būti naudojama ir OLED technologijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jonvabalių „žibintų“ paviršius nėra visiškai lygus, tačiau turi tam tikrą hierarchinę raštuotą struktūrą, aiškina Phys.org. Šias asimetriškas, nuožulnias mikrostruktūras ištyrinėjo Korėjos KAIST instituto mokslininkai ir jas atkartojo, kurdami OLED. Rezultatai buvo įspūdingi, tokie OLED išskyrė 60 procentų daugiau šviesos ir turėjo 15 procentų platesnį švietimo kampą.

Projekto vadovas, Ki-Hun Jeong phys.org teigia, kad „buvo visiškai aišku, jog asimetriškos ir hierarchiškos struktūros daro didelę įtaką šviesos ryškumui ir švietimo kampui, priešingu atveju jonvabaliai šviesos beveik neskleistų.“ Panašu, kad šie tyrimai atvėrė kelią naujos kartos OLED gamybai.

Šiuo metu KAIST instituto komanda ieško industrinio OLED gamybos partnerio, kad galėtų komercializuoti savo idėjas. Tuo tarpu ši technologija ir toliau bus tobulinama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(43)
(1)
(42)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: