JAV „Islamo valstybę“ atakuos kibernetinėmis „bombomis“  ()

JAV pradėjo rengti kibernetines atakas prieš „Islamo valstybę“ (ISIS), pranešė „The New York Times“. Tai – svarbus naujas etapas kovoje su šia teroristine organizacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Kibernetinei vadovybei (USCC) skirta užduotis pradėti šią kampaniją, kurios tikslas – sutrikdyti ISIS komunikacijas, naujokų verbavimo procesą, finansines operacijas.

Anksčiau USCC daugiausiai pastangų skyrė apsigynimui nuo kibernetinių atakų iš Irano, Kinijos, Šiaurės Korėjos, Rusijos.

Naująją kampaniją vykdo specialios komandos, kurios ISIS komunikacijų tinkluose įtaiso „implantus“, kurie padeda stebėti ir tirti, kaip šios grupuotės nariai elgiasi kibernetinėje erdvėje. To tikslas – išmokti imituoti ISIS rėmėjus, arba net pakeisti jų žinutes – į tokias, kurios remia karines operacijas, nukreiptas prieš ISIS.

USCC taip pat, tikimasi, galės sukliudyti ir šios teroristinės operacijos rėmėjų finansinėms operacijoms.

„Mes mėtome kiberbombas, – sakė gynybos sekretoriaus pavaduotojas Robertas Workas. – Iki šiol to niekada nesame darę“.

JAV pareigūnai jau anksčiau yra susitikę su didžiausių technologinių kampanijų atstovais ir kuria strategiją, kad ISIS būtų duotas atkirtis socialiniuose tinkluose. Jie yra tapę pagrindine potencialių teroristų verbavimo erdve.

Tačiau naujoji USCC misija gavo ir kritikos – nerimaujama, kad ISIS gali pradėti naudoti saugesnius kanalus komunikavimui, ir taip bus sunkiau rinkti žvalgybinę informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()