Neįtikėtina: „Google“ užpatentavo į akį įšvirkščiamą kompiuterį  (1)

Naujoje „Google“ patento paraiškoje aprašytas kompiuteris, kuris būtų įšvirkščiamas į žmogaus akį ir pataisytų regėjimą, kartu suteikdamas papildomų galių, rašo independent.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors aprašyta technologija dienos šviesos gali ir neišvysti, tai dar vienas pavyzdys, kuris parodo, kad „Google“ rimtai svarsto apie technologijų implantavimą į žmonių akis.

Įrenginys būtų įšvirkščiamas kiek žemiau regimosios akies dalies ir sufokusuotų šviesą, kad ji galėtų pataisyti sutrikusį regėjimą.

Jame taip pat būtų vidinės atminties, radijas ir lęšis, teigiama patente. Energiją įrenginys gautų per specialią anteną, kuri taip pat leistų prisijungti ir prie kitų išorėje esančių įrenginių, kurie padėtų apdoroti informaciją.

Anksčiau „Google“ mėgino sukurti kompiuterį akims „Google Glass“ pavidalu, tačiau idėja nepasiteisino, tad dabar kuriama tik darbui skirta akinių versija.

Nuo to laiko užpildyti patentai rodo, kad „Google“ ketina technologiją įmontuoti tiesiai ant akies obuolio. 2014 m. bendrovės patente aprašomi išmanūs kontaktiniai lęšiai, kurie gali rodyti informaciją ir reguliuoti gliukozės lygį kraujyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(114)
(-108)

Komentarai (1)