Pristatyta skraidanti lenta – 30 m aukštyje leis skrieti 145 km/val greičiu (Video)  (7)

Nuo pat filmo „Atgal į ateitį 2“ pasirodymo buvo laukta, kada pagaliau mokslas pasivys fantaziją ir sukurs skraidančias riedlentes, kokiomis skriejo Marty McFly.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-05-04 Pristatyta skraidanti lenta – 30 m aukštyje leis skrieti 145 km/val greičiu (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais metais viena populiariausių dovanų pasaulyje buvo „skraidančios lentos“ (angl. hoverboards), tačiau jos visai neskraidė – riedėjo ant dviejų ratų (ir karts nuo karto užsidegdavo).

Tačiau galų gale prancūzas sukūrė išradimą, kuris – tikrų tikriausia skriejanti oru lenta, ir net geresnė nei iš filmo. Su ja jau pasiektas Guinnesso pasaulio rekordas – nuskrietas ilgiausias atstumas (2 252,4 m) skraidančia lenta.

Franku Zapata šeštadienį pristatė savo kūrinį, kuriuo praskriejo virš vandens pietų Prancūzijoje. Vyras neslepia, kad mintis dėl šio išradimo jį persekiojo nuo to laiko, kai pirmą kartą pamatė „Atgal į ateitį 2“. „Foreign Policy“ jis sakė, kad filmą matė gal jau šimtą kartų.

F.Zapata tvirtina, kad jo išradimas leidžia pakilti į 30 m aukštį ir skrieti 145 km/val greičiu.

Šeštadienį per bandomąjį skrydį jis pademonstravo, kad skraidanti lenta valdoma paprasčiausiai kūno svoriu – panašiai, kaip ir su riedžiu (angl.segway). Keturi varikliai reguliuojami nuotoliniu būdu.

Kariuomenės jau domisi

Išradėjas prisipažino, kad su juo jau susisiekė kariuomenės atstovai. Visgi jis neatskleidė, kurių valstybių.

„Labai norėčiau bendradarbiauti su kariuomenėmis, – F.Zapata teigė „Foreign Policy“. – Bet noriu būti teisingoje pusėje. Visų pirma bendradarbiausiu su Prancūzijos kariuomene – paieškų ir gelbėjimo bei saugumo nuo terorizmo srityse.“

Jo teigimu, kariai ant tokių lentų galėtų veikti miestų gatvėse, kur sraigtasparniai negali skraidyti, nes yra per dideli, ir taip kovoti su šauliais ant namų stogų ar gatvėse.

Gelbėtojai šį įrenginį galėtų naudoti tam, kad greitai kirstų natūralias kliūtis, tokias kaip skardžiai ar upės.

„Tai visai kaip vaikščiojimas oru“, – teigia F.Zapata.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(69)
(1)
(68)

Komentarai (7)