Ką daryti su elektra iš Astravo? Radikalios politikų idėjos ir praktiški energetikų patarimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manas 2016-05-08 14:41
"Taigi esame BRELL įkaitai, ir apsaugoti lietuviškus laidus nuo branduolinės baltarusiškos elektros bus galima tik 2025 metais" Toks jausmas, kad ta elektra musu laidus suės D Jei ta elektra bus pigesne tai jau pažeistu mūsų kaip vartotojų teises, jei nepirktume dėl politinių motyvų (konkrečiau- konservatorių pezalionių). Na, o jei elektra kaip prognozuojama bus brangesnė, tai faktas kaip blynas nieks jos ir nepirks. Ir tegu nešvaisto nei laiko nei pinigų tiem parašam...
aro 2016-05-08 16:57
Pigiausia pasaulio atomine elektrine uz keliasdesimt kilometru nuo Vilniaus, tikrai ne pezaliones. Dar ir gyvuos ji ten ne vienus metus. Plius valstybeje kurioj uzimant pareigas, pirmiausia ne i kompetencija ziurima, o kas arciau sedi ir yra mielesnis valdziai.
MITEJUS 2016-05-08 17:42
Su kaimynais reikia draugaut o ne pyktis. Aisku lietuvio protuj to nesuprast. Juk pas mus mentalitetas pyktis su visais ir visada. Atleiskit jei ne i tema bet susidariau toki ispudi is sio straipsnio. Aciu
Šinšilas 2016-05-08 18:06
Ironiška, kad parašus prieš baltarusių elektrinę rinks tie, kurie patys norėjo Lietuvoje statyti tokią pat nesaugią ir tokią pat nekonkurencingą atominę. Bet baikotui aš pilnai pritariu. Čia tas pat, kad kaimynas šikaną prie mano tvoros pastatytų. Draugais su tokiu paršu tikrai nebūtume. Baltarusiai turi turi didelius Černobilio avarijos užterštus plotus netinkamus žemės ūkiui, galėjo statyti kažkur ten ir nebūtų dabar jokio pykčio, jei apsimokėtų ir mielai pirktume tą elektrą, ypač pigią naktinę Kruoniui.
trapecijus 2016-05-08 19:03
Kai nelietuvis gal neblogai lietuviškai rašai. Respect! Tik su pačia išsakyta mintim nesutikčiau. Nesipykstam nei su latviais, nei su estais, nei su lenkais, nei su ukrainiečiais, švedais, vokiečiais, suomiais ir pan. Tiesiog visi turim tokių kaimynų, kuriuos pamatę mieliau pereinam į kitą gatvės pusę, kad nereiktų su jais bendraut. O to priežastys įvairios - kaimynas smirda, nuolat geria, šneka nesąmones, prašo pinigų paskolint, kurių neatiduos, ar šiaip agresyvus ar neprognozuojamas tipas ir pan... Taip ir su užsienio politika.
Arns 2016-05-08 20:27
trapecijus, juokas juokais, bet su kuo išties sutariame? Taip, abipusis karas vyksta tik su Rusija, tačiau su kitais kaimynais draugystės vaizdavimas nebent per euroviziją ir nepriklausomybės dienos progomis. Iš Lietuvos pusės kyla daugiau destrukcijos regioniniams projektams (atminkim energetinį tiltą iš Švedijos, bendro regiono SGD terminalo planus, Rail Baltica projektą, tas pats VAE projektas(pasižiūrėti ką aukštas pareigas einantys politikai sakė apie Lietuvos raginimus))... Tie patys baltarusiai nebuvo įtraukti į VAE planavimus, Lietuva akivaizdžiai bando sabotuoti jų politinį gyvenimą (kad ir dabar, sankcijų panaikinimo planai atėjo ne iš Lietuvos, o iš Europos Komisijos). Tikėtis bent jau normalaus bendravimo galima tik palaikant bent šiokius tokius ryšius. Politikoje nepasieksi jei visus skirstysi tik į draugus ir priešus. Bet šiuo metu Lietuvoje matome tokį stovį ir popierinį santykių statymą.
cave_dweller 2016-05-08 22:22
Aha, čia tik mes agresoriai, o kaimynai iš rytu, švelnūs, pukuoti kačiukai Jei rimtai, tai ar savos valstybės interesų žiūrėjimas, nėra paplitęs visame pasaulyje ir kelios valstybės bendrų tikslų siekia tik jei tai joms yra naudinga? Kuom čia Lietuva išskirtinė? Su Baltarusija būtu kaip ir viskas ok, jei ne viena smulkmena, ji su Rusija į vieną dūdą pučia. Nemažai politinių sprendimų priimama net ne Baltarusijoj, o tai neskatina geresniu dvišalių santykių. Arns, tau dar neatsibodo demagogiją stumti?
lucy 2016-05-09 01:18
Todėl Lietuva ir nėra vadinama giminių kraštu - nes nėra kaip Baltarusijoje. PS. Čia matomai pradeda vaidentis kažkam jog aš kažką ginu ir panašiai. Aš pimriausia pasijuokiu iš savęs paskui iš kitų, nes po kol kas man jūs kaip klounai atrodot kai rodot pirštu į svetimą kai pas mūsų lygiai tokia pati situacija. Na gal per tuos ypatingai rožinius-patriotiškus akinius ir nesimato.
immortallt 2016-05-09 08:49

Creatium 2016-05-09 12:11
Puikiai pasijuokei iš savęs: jūs visi klounai.
Creatium 2016-05-09 12:29
Puikiai pastebėta. Lietuva sutaria su daugeliu savo tiesioginių ir netiesioginių kaimynų. Lietuva nerengia karinių provokacijų. Lietuva neorganizuoja slaptų karinių dalinių prasiskverbimų į kitos šalies teritoriją. Lietuva neokupuoja kitų šalių teritorijų ir nesukelia karų. Lietuva negrobia pasienio pareigūnų. Lietuva nesiunčia į Rusiją motociklininkų su propagandiniais šūkiais. Nepaisant to, Lietuva vis tiek kažkokiu būdu Rusijos įvardijama kaip labai priešiška, karingai nusiteikusia, nedemokratiška ir nedisciplinuota valstybe. Be to esame kaltinami Rusijos teisių pažeidimu, trukdymu palaikyti "taiką" Ukrainoje ir dar bile kuo. Va kaip įdomiai gaunasi.
Arns 2016-05-09 13:24
toks lėkštas, kad net graudu. Kaip pasakymas jog jei bobutė turėtu ratus, ji būtu autobusas. Net tokios galybės kaip JAV negali pasirinkti su kuo mieliau bendrautu, o tu nori jog Lietuva tokias "Easy" sąlygas turėtu. Na nebendrauji su baltarusiais, prašom, jie patys nusprendė ir patys statosi AE dėl kurios belieka širsti. Juk Ne jie pradėjo, o Lietuva juos paliko už nugaros kaip "nenorimus matyti", tik jie egzistuoja ir parodė jog yra.
aro 2016-05-09 14:46
Nemanau, kad cia kazkam vaidenasi kazkas, galu gale kodel turetu. Pas mus toli grazu ne lygiai tokia pati situacija. Eilini kart neskiri mastu, bei dydzio arba nenori matyt, per savo raudonus akinius. Koks skirtumas, mersas ar zigulis, abu i vieta pristato. Nors gal ir gerai sakai, koks skirtumas ar Baltarusija ar Suomija, abejuose papirkineja pareigunus. Tas pats. Ir ko mes cia stengiames
cave_dweller 2016-05-09 20:00
Įdomus pamastymai, , deja nenustebinai, kitokių iš tavęs ir nelaukiau, nors dalis tiesos yra. Kaip sakoma, įterpk šiek tiek tiesos į melą ir dauguma galvos, kad sakoma tiesa. Man labiau įdomu ar nors kartą esi parašęs palankų postą apie Lietuvą. Tendencingai pabrėži trūkumus (kurių žinoma kad netrūksta), su apsimestiniu nešališkumu rašai šališkus postus apie Rusijos didybe, ignoruodamas jos minusus. Tik užsiminus, kad Rusijoj problemos, puoli lyginti su Lietuva, trauki neaiškios kilmės faktus su krisleliu tiesos, kad tik pateisinti Rusijos nuopolius. Tai ar ne marazmai ?
Arns 2016-05-09 22:12
cave_dweller, o tavo pamąstymai tokie atsibodę jog net manyčiau jog nuo ko nors nusirašei juos. Nė vienoje mano šios temos žinutėje nebuvo Rusijos, bet kažkaip sugebėjote ją "atrasti" ir parašyti "protingus" analitinius tekstus. Tik bėda, jog tema apie baltarusių ir lietuvių nesusišnekėjimą, ir užuot pripažinus faktą jog abi pusės savo suko, yra ieškoma kodėl reikėjo nesišnekėti. Ir kad jau čia pasuko kai kas ta linkme, kal "baltarusiai tokie", tai prisiminkime ar Lietuva tikrai tiesė alyvos šakelę iki ją atstūmė. Kaip dabar verkiama matant kylančius Astravo kaminus.
cave_dweller 2016-05-11 20:49
Radau pradžiamokslyje "Kaip atpažinti trolį", nusprendžiau pasidalinti