Žvilgsnis į didžiausią pasaulyje kruizinį laivą: jame dirbs ir du robotai (Video)  (3)

Sen Nazere, Atlanto vandenyno pakrantėje, įsikūrusiame mieste veikiančioje „STX France“ laivų statykloje pastatytas didžiausias pasaulyje kruizinis laivas, kuris netrukus bus pristatytas užsakovei – JAV bendrovei „Royal Caribbean Cruises Ltd“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

66 metrų pločio kruizinis laivas, pavadintas „Harmony of the Seas“, yra plačiausias kada nors pastatytas laivas. Jo ilgis siekia 362 metrus ir ilgiu laivas lenkia Eifelio bokšto aukštį.

Pastatyti į milžiną kainavo beveik 1 mlrd. eurų. Jame yra įrengta 16 denių, o laivu galės plaukti 6 360 keleivių ir 2 100 įgulos narių.

Ketvirtadienį Sen Nazere buvo surengta oficiali laivo perdavimo ceremonija. Prancūzijos uostą laivas paliks sekmadienį, jeigu leis oro sąlygos, ir plauks į Pietų Anglijos miestą Sautamptoną, o iš ten gegužės 22 d. jis vyks į savo oficialiai pirmą kelionę į Barseloną.

Kruiziniame laive „Harmony of the Seas“ yra įrengta dešimties aukštų aukščio čiuožyklą, kuria galima nusileisti nuo viršutinio iki apatinio denio. Laive taip pat rengta kopimo siena, mini golfo aikštynas, bangų simuliatorius, plaukiojančios sukūrinės vonios, kazino ir 1400 vietų teatras.

„Bioniniame bare“ keleiviams gėrimus pilstys du robotai. Laivas net turi savo centrinę gatvę „Central Park“, kurioje galima pasigrožėti 12 000 rūšių augalais.

Šį milžinišką laivą statė 25000 darbininkų, kurie tam skyrė maždaug 10 mln. valandų. Statybos buvo pradėtos 2013 metų rugsėjį.

Pasižiūrėkite, kaip atrodo bioninis baras, kuriame dirba robotai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(16)
(0)
(16)

Komentarai (3)