„Intel“ permainos: penki kompanijos produktai, kurių greitai gali nelikti  ()

Lustų gamintojas peržvelgs produktų gamybą ir dalies jų gali visiškai atsisakyti, tai bus kitas kompanijos pertvarkymo žingsnis, po 12000 darbuotojų atleidimo. „Atom“ lustai, skirti išmaniesiams įrenginiams, buvo pirmieji, kurių gamybą pristabdė „Intel“. Kompanija nori labiau orientuotis į kitas, pelningesnes rinkas: serverių gamybą, 5G ryšį, žaidimų kompiuterius ir hibridinius įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keletas produktų, kurių gamybą „Intel“ gali nutraukti:

„Itanium“ lustai

Kadaise gan galingi „Itanium“ lustai, skirti serveriams. rinką gali palikti kiek anksčiau nei tikėtasi. Vis mažiau vartotojų naudoja šiuos lustus, o „Intel“ vartotojus ragina rinktis x86 architektūros „Xeon“ lustus. Nauji „Itanium“ serijos lustai, kodiniu pavadinimu – „Kittson“ turėtų pasirodyti kitais metais. „Hewlett Packard Enterprise“, vieni iš didžiausių „Intel Itanium“ lustų užsakovų, teigia, kad juos naudos dar iki 2025 metų.

Edukaciniai kompiuteriai ir planšetės

„Intel“ 2000 metais suformavo švietimo grupę, siekdama konkuruoti „One Laptop Per Child“ projekte, kuris visame pasaulyje susilaukė daug dėmesio dėl mažos nešiojamų kompiuterių kainos. Ši grupė kūrė mažai kainuojančius nešiojamuosius kompiuterius, skirtus mokykloms ir kitoms švietimo įstaigoms, kaip alternatyvą kitų gamintojų įrenginiams. Vėliau pradėta gaminti planšetiniai kompiuteriai su „Windows“ arba „Android“ operacinėmis sistemomis.

Šiuo metu nešiojami kompiuteriai ir planšetės yra gana pigūs ir pažangūs, kad jais būtų pakeisti tokie specializuoti edukaciniai įrenginiai.

Kūrėjų plokštės

„Intel“ puikiai sekasi dronų, robotų ir kitų panašių įrenginių gamyboje, tačiau kompanija pavėlavo prisivilioti daugiau „pasidaryk pats“ bendruomenės narių. Vienas iš „Intel“ vadovų, Brian Krzanich yra tikras pasidaryk pats entuziastas, tačiau jo vizija, kitiems šios bendruomenės nariams neįtiko ir daugelis jų labiau linkę naudoti „Raspberry Pi“ ir „BeagleBone“ vietoje „Intel“ gaminamų, „Edison“ ar „Galileo“ plokščių.

Jei „Intel“ ir toliau nieko nesigriebs, tokios kompanijos gaminamos plokštės pasieks rinkos dugną. Tačiau „Curie“ plokštė, kuri yra sagos dydžio, skirta nešiojamiems įrenginiams ir naujausia „Arduino 101“ plokštė, gali pakeisti „Galileo“ ir taip pritraukti daugiau gamintojų, kurie kuria įrenginius, skirtus daiktų internetui.

Wi-Di

„Intel“ bevielio ekrano technologija, pavadinimu „Wi-Di“, gali sujungti kompiuterius tiesiogiai prie milžiniškų ekranų. Ši technologija nepasiteisino vartotojų svetainėse, todėl kompanija nusitaikė į didesnes erdves, tokias kaip, konferencijų salės. Tačiau panaši technologija, „Miracast“, kuri gali veikti su keletu įrenginių tampa standartine kompiuteriuose, ekranuose ir vaizdo perdavimo įrenginiuose.

„Atom“ lustai serveriams

„Intel“ neatnaujino „Atom“ lustų, skirtų serveriams jau nuo 2013 metų. „Atom“ lustai taip pat nėra atnaujinami ir išmaniuosiuose įrenginiuose, todėl panašus likimas gali laukti abiejų lusto versijų. Lustai buvo skirti mikroserveriams, kur „Xeon E3“ ir „Xeon-D“ serijos lustai tampa vis populiaresni, kaip galingesnė alternatyva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: