Štai kas gali sukelti naują proveržį: sukurtas pirmasis pasaulyje automatinis gyvos kalbos vertėjas (Video)  ()

Nesėkmingi bandymai suprasti neaiškia užsienio kalba kalbančius svetimšalius gali likti praeityje, nes atsirado naujoviškas prietaisas „Pilot“, galintis versti tarp anglų, prancūzų, ispanų ir italų kalbų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planuojama, kad šis išmanusis įrenginys, kainuosiantis 129 dolerius (apie 113 eurų), bus pristatytas jau šį rudenį. Jo išankstiniai užsakymai prasideda gegužės 25 d.

Telegraph.co.ukrašo, kad „Pilot“ yra pirmasis „išmanusis ausų“ įrenginys, galintis atlikti vertimą realiuoju laiku. Kaip jis veikia? Prietaisas sujungia du skirtingomis kalbomis kalbančius žmones tupėdamas kiekvieno jų ausyje ir versdamas, ką jie vienas kitam sako.

Produktą pristačiusi „Waverly Labs“ savo projekto puslapyje rašo, kad „šis mažas įrenginys naudoja vertimo technologiją ir leidžia dviems žmonėms, kalbantiems skirtingomis kalbomis, rišliai suprasti vienas kitą“. Kaip konkrečiai veikia technologija, išmaniojo įrenginio kūrėjai neaiškina.

 

Pirmosios kartos prietaisas leidžia susikalbėti dviem žmonėms, dėvintiems išmaniąją ausų įrangą, tačiau kompanija tikisi, kad ilgainiui ji galės pasiūlyti ir daug tobulesnę, viską aplink verčiančią įrangą: tokiu atveju į užsienio šalis keliaujantys žmonės nepatirtų jokio kalbinio barjero.

Kompanija rengiasi prašyti paramos „Indiegogo“ puslapyje: žmonės, tikintys šios technologijos ateitimi, gali prisidėti užsisakydami pirmuosius išmaniuosius įrenginius.

 

Toks išmanusis įrenginys yra pirmas, tačiau yra ne viena programėlė, atliekanti panašią funkciją.

Viena tokių – „Google“ pristatyta programėlė, kuri realiu metu gali išversti į kitą kalbą tai, ką šnekate į telefono ragelį. „Skype“ taip pat gali atlikti skirtingomis kalbomis kalbančių pašnekovų vertimą, o „Microsoft“ atstovai Jungtinėje Karalystėje patvirtino, kad per penkerius ateinančius mes turėsime po asmeninį vertėją, kuris sunaikins pasaulio kalbų skirtumus – šiais vertėjais turėtų tapti išmanieji telefonai.

Greitas vertimas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()