Netikėta žinia: „Nokia“ telefonai netrukus grįš į rinką  (9)

„Microsoft“ pranešus apie mobiliųjų telefonų gamybos padalinio pardavimą „FIH Mobile“ ir įmonei „HMD Global, Oy“, „Nokia“ paskelbė apie planus sugrįžti į pasaulinę mobiliųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinką, rašo venturebeat.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ši diena žymi naujo jaudinančio „Nokia“ prekės ženklo pradžią industrijoje, kur „Nokia“ vis dar išlieka ikona, – sakė „Nokia Technologies“ prezidentas Ramzis Haidamusas. – Užuot gaminusi mobilius telefonus pati, HMD planuoja gaminti mobiliuosius ir planšetes, kurios galėtų auginti „Nokia“ prekės ženklą tarptautinėse rinkose.“

Nors „Nokia“ prieš kelerius metus buvo parduota „Microsoft“, Suomijos įmonė palaikė tinklo infrastruktūros verslą su „Nokia Networks“ ir „Nokia Technologies“.

Tačiau „Nokia“ vis dar yra mobiliųjų telefonų gamybos bendrovė. Jos atstovai anksčiau nurodė, kad bet koks galimas sugrįžimas būtų įmanomas per prekės ženklo licencijavimo susitarimą. „Nokia“ negali gaminti telefonų pati, nes neturi telefonų gamybos ir paskirstymo kanalų.

Taigi nors „Nokia“ neslepia ambicijų sugrįžti į rinką ir tapti žinomu prekės ženklu, jai teks pasitikėti kitais gamintojais. Prieš kelerius metus bendrovė tai jau darė, kai Kinijoje pristatė „Android“ operacine sistema paremtą telefoną.

„HMD Global“, kuri ketina kurti naują mobiliųjų įrenginių liniją, ir bus „Nokia“ gamybos partneris. Įmonei vadovauja Arto Numella – buvęs „Nokia“ ir „Microsoft“ mobiliųjų telefonų padalinio vadovas Azijoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Kol kas negalima numanyti, kokie bus ir kaip atrodys „Nokia“ prekės ženklu pažymėti telefonai, tačiau HMD žada per artimiausius trejus metus į „Nokia“ prekės ženklu pažymėtų įrenginių gamybą investuoti 500 mln. dolerių.

Nauji „Nokia“ modeliai veiks „Android“ operacinės sistemos pagrindu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(52)
(6)
(46)

Komentarai (9)