Inžinierius prakalbo apie Adolfo Hitlerio branduolines bombas  (6)

Į pensiją išėjęs vokietis inžinierius Peteris Lohras teigia nacių iškastame tunelyje aptikęs atomines bombas, kurias Adolfo Hitlerio parankiniai paslėpė Antrojo pasaulinio karo metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Centrinėje Vokietijoje esančiame Jonastalio slėnyje, urve vyras rado penkis stambius metalinius objektus. 70-mečio įsitikinimu, bent du iš jų yra nacių gamybos atominės bombos, skelbia Dailymail.co.uk.

Radinį jis aptiko pasinaudodamas trimačiu radaru. Vyro teigimu, šių daiktų forma atitinka branduolinių bombų išvaizdą.

P.Lohras įspėja, kad šie sprogmenys kelia didelę grėsmę. „Šie metaliniai daiktai ten guli 71 metus. Kažkada jie sutrūnys, o tuomet turėsime antrą Černobylį“, – sakė pensininkas.

Minėtoje vietovėje Antrojo pasaulinio karo metų pabaigoje vyko intensyvios karinės statybos. Tūkstančiai koncentracijų stovyklų kalinių buvo verčiami kalnuose kasti ilgus tunelius.

Kokia buvo numatyta šių tunelių paskirtis nėra aišku, kadangi jie taip ir nebuvo užbaigti. Svarstoma, kad čia ketinta įkurdinti naują vadavietę. Tunelių sistemos nutįsta daugybę kilometrų, juose apstu urvų, bunkerių ir saugyklų.

Amerikiečių pajėgos Jonastalį perėmė 1945 metų balandį. Visi su šia vietove susiję dokumentai buvo įslaptinti mažiausiai šimtui metų.

Tai jau ne pirmas kartas, kai pasirodo gandai apie nacių sukurtas branduolines bombas. Pernai pasirodžiusioje dokumentinėje laidoje „Hitlerio atominės bombos paieškos“ buvo cituojami slapti dokumentai iš Rusijos ir Amerikos, esą įrodantys, kad naciams nedaug trūko iki masinio naikinimo ginklo sukūrimo.

Joje buvo remiamasi nacių mokslininkų tardymais, liudininkų teiginiais ir mokslininkų paliktais įrašais – daugelį jų po karo perėmė amerikiečiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(15)
(26)

Komentarai (6)