Sudužo JAV strateginis bombonešis B-52 (Video)  (10)

Ketvirtadienio rytą Guamo saloje Ramiajame vandenyne, netrukus po pakilimo iš karinės bazės, sudužo JAV strateginis bombonešis B-52. Kaip praneša „Associated Press“, visi septyni ekipažo nariai spėjo evakuotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviakatastrofa Anderseno karinių oro pajėgų (KOP) bazėje įvyko 8.30 val. vietos (1.30 val. Lietuvos) laiku. Iš Šiaurės Dakotos į Guamą perbazuotas B-52 kilo į mokomąjį skrydį. Lėktuvą pilotavo ekipažas iš 69-osios ekspedicinės bombonešių eskadrilės.

Aviakatastrofos priežastys kol kas nėra žinomos.

Paskutinį kartą bombonešis B-52 avariją patyrė 2008 metų liepą. Beje, nelaimė įvyko vos už 40 km nuo Guamo salos pakrantės. Tąkart pakrančių apsaugos tarnybai pavyko vandenyje aptikti dviejų lakūnų palaikus. Keturių ekipažo narių kūnų taip ir nepavyko surasti.

Kompanijos „Boeing“ sukurtas reaktyvinis sunkusis tolimųjų nuotolių strateginis bombonešis B-52 „Stratofortress“ gali gabenti tiek įprastinę, tiek branduolinę ginkluotę. JAV KOP šiuos bombonešius savo ginkluotėje turi nuo 1955-ųjų. Jie aktyviai naudoti dar Vietnamo kare.

2012-aisiais KOP dispozicijoje buvo 85 aktyviai naudojami ir 9 rezerviniai B-52 bombonešiai. Šio dešimtmečio pradžioje jie buvo atnaujinti. Planuojama, kad B-52 išliks tarnyboje iki 2040 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (10)