Sukurti diskai, kurie duomenis galės saugoti daugiau nei tūkstantį metų  ()

„Verbatim“ pristatė naują 100 GB talpos Blu-ray optinį diską „MDISC“, kuris įrašytą informaciją gali saugoti apie daugiau nei tūkstantį metų. Tuo tarpu dauguma skaitmeninių laikmenų duomenis gali išsaugoti ne ilgiau nei dešimtmetį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių specialių diskų gamybai „Verbatim“ naudoja patentuotą titano sluoksnį, kuris yra atsparus šviesos, temperatūros ir drėgmės poveikiui. Tokius diskus jau naudoja muziejai, bibliotekos ir archyvai.

„Duomenų archyvavimui namuose arba darbe geriausiai tinka Blu-ray ir DVD diskai, kadangi jų tarnavimo laikas gerokai viršija kitų rūšių skaitmeninių laikmenų duomenų saugojimo trukmę. O tarp optinių laikmenų ilgiausia tarnavimo trukme išsiskiria „Verbatim MDISC“.

Su 100 GB talpos BDXL disko versijos pasirodymu vartotojai, kurie renkasi optinius diskus archyvavimui, galės sumažinti kiekį laikmenų, reikalingų įrašyti visą archyvą“, – sako „Verbatim“ EUMEA regiono plėtros direktorius  Chrisas Chalderis.

Blu-ray MDISC diskai yra suderinami su bet kokiais Blu-ray grotuvais, kurie palaiko BDXL technologiją, o tai yra praktiškai visi modeliai, išleisti per pastaruosius pusantrų metų. Be to, MDISC pasižymi dideliu patikimumu.

Pagal „Verbatim“  skaičiavimus, esant +25 laipsniams Celsijaus temperatūrai ir 50%  santykiniam oro drėgnumui, per daugiau nei 1000 naudojimo metų, gedimų skaičius 100 tūkst. diskų neviršija vieno atvejo. Tai reiškia, kad šioje optinėje laikmenoje duomenys gali būti saugomi amžiais.

„Verbatim 100GB BDXL MDISC“ parduodami po vieną (kaina – 21 $) arba pakuotėse po penkis vienetus (86 $). Taip pat galima įsigyti vieno sluoksnio versijas su 50 GB (penki kainuoja apie 36 $) ir 25 GB talpa bei 4,7 GB DVD-ROM.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: