Bendras „Google“ ir „Levi’s“ kūrinys – pirmoji „protinga“ striukė pasaulyje (Video)  ()

Maždaug prieš metus „Google“ padalinys „Advanced Technology And Projects“ (ATAP) anonsavo iniciatyvą „Project Jacquard“. Jos metu kompanija sukūrė miniatiūrinį jutiklį, kurį galima įsiūti į audinį, tokiu būdu pastarąjį paverčiant įrenginiu, galinčiu atpažinti prisilietimus ir įvairius gestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar „Google“ kartu su „Levi’s“ pristatė pirmąjį produktą, paremtą nauja technologija.

Juo tapo džinsinio audinio striukė, skirta specialiai dviratininkams. Jos rankovėse yra prisiūtas minėtų jutiklių masyvas, kurio dėka atpažįstami tiesiogiai ant audinio atliekami gestai.

Striukė per Bluetooth belaidę technologiją susisiekia su išmaniajame telefone įdiegta specialia mobiliąja aplikacija.

Vartotojas, naudodamas gestus ant rankovės, gali valdyti multimedijos grotuvą, atsiliepti į skambučius, gauti „Google Now“ pranešimus ir atlikti kitus veiksmus. Tai leis važiuojant dviračiu išvengti būtinybės išsitraukti išmanųjį telefoną ir neblaškys dėmesio.

„Protingos“ striukės baterija ir pagrindiniai elektroniniai komponentai sutelkti į nuimamą modulį „Jacquard Tag“, kurį atsegus nuo rankovės, rūbą galima dėti į įprastą skalbimo mašiną.

Pirmieji bandytojai išmaniąją striukę gaus šių metų rudenį. Atviroje rinkoje naujovė pasirodys tik 2017 metų pavasarį. Kaina dar nežinoma. Bendradarbiaujant su skirtingais gamintojais planuojama išleisti daugiau „protingų“ drabužių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(3)
(4)
(-1)

Komentarai ()