Populiariausi išmanieji telefonai: ką perka lietuviai, o ką – visas pasaulis  ()

Analitinei kompanijai „Gartner“ pateikus pirminius išmaniųjų telefonų paplitimo pirmąjį 2016 metų ketvirtį apibendrinimus, paaiškėjo, jog lyderio poziciją ir toliau išlaiko kompanija „Samsung“ – jos telefonai yra vieni populiariausių visame pasaulyje ir šiuo metu užima beveik ketvirtadalis išmaniųjų telefonų rinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau lyginant pokytį per metus, matyti, jog užimamos rinkos dalis ne tik nedidėja, bet po truputį ir mažėja. Prieš metus „Samsung“ galėjo pasigirti 24,1% rinkos dalimi, o dabar ji sumenko iki 23,2%.

Tiesa, kritimas yra labai nežymus, jei lygintume su antroje pozicijoje esančia „Apple“. „Apple“ pozicijų smukimas metiniu laikotarpiu kur kas akivaizdesnis – pernai „iPhone“ telefonai užėmė 17.9% rinkos dalies, o šįmet – tik 14.8%.

Akivaizdu, jog šių dviejų gigantų sąskaita kyla kitos kompanijos, tokios kaip „Huawei“, „Oppo“, „Xiaomi“. Kaip jau įprasta, kinai gamina pigesnius telefonus, tad vis labiau tvirtinasi biudžetinių telefonų rinkoje.

Kaip galima nuspėti, pasaulinės tendencijos nebūtinai atspindi skirtingose šalyse vykstančius reiškinius.

Pasidomėjome, kokie gi išmanieji telefonai yra labiausiai perkami Lietuvoje. Apibendrinus gautus duomenis iš kelių specializuotų elektroninės technikos parduotuvių aiškėja, jog ir Lietuvoje yra populiariausi „Samsung“ išmanieji telefonai, tačiau toliau rikiuojasi ne „Apple“ išmanieji, o „LG“ ir „Huawei“ telefonai. Dar toliau – „Microsoft“ ir „Motorola“ išmanieji telefonai.

Populiariausi pavasario išmanieji telefonai Lietuvoje (duomenys gauti apibendrinus informaciją iš 5 lietuviškų elektroninių parduotuvių):

Nr.

Gamintojas

Modeliai

1.

„Samsung“

Samsung S7/S7 EDGE

Samsung S5 Neo

Samsung galaxy A5

Samsung galaxy S6

Samsung galaxy A510f

Samsung galaxy S6 edge

2.

„LG“

LG Nexus 5x

LG G3

LG H440N

3.

„Huawei“

Huawei P8 Lite

Huawei P8 Champagne

4.

„Microsoft“ („Nokia“)

Microsoft Lumia 640

Microsoft Lumia 950XL

5.

„Motorola“

Motorola Moto G (3rd gen)

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(48)
(-25)

Komentarai ()