Lankstus kinų telefonas jau visai greitai pasirodys ir parduotuvėse? (Video)  (1)

Prognozė apie tai, kad ateities telefonas bus tarsi apyrankė ar laikrodis, kurį esant poreikiui galėsime išsitiesinti ir maigyti kaip įprastą išmanųjį dideliu ekranu, girdėta jau seniai ir ne vieną sykį. Vis dėlto iki šiol tokio įrenginio niekas nepardavinėjo. Tačiau atrodo, kad laukti liko nedaug.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-05-30 Lankstus kinų telefonas jau visai greitai pasirodys ir parduotuvėse? (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinų startuolis „Moxi Group“ teigia jau turintis gaminio prototipą, o į prekybą jis bus išleistas šįmet.

Kompanija nurodo, kad lietimui jautrus ekranas veiks tiek ištiestas, tiek sulenktas, rašo „Bloomberg“.

Šis ekranas pagamintas naudojant grafeną – ploniausią ir tvirčiausią žinomą medžiagą. Grafenas taip pat yra lengvas, permatomas ir lankstus, taigi produktui puikiai tinka.

„Moxi Group“ nurodo jau sukūrusi telefono prototipą, o iki šių metų pabaigos į prekybą Kinijoje tikimasi išleisti 100 tūkst. tokių telefonų. Tiesa, pirmieji „Moxi Group“ telefonai turės tik nespalvotus ekranus, o telefonus su lanksčiais ir spalvotais ekranais žadama pagaminti iki 2018-ųjų.

Ne itin žavi ir šių gaminių kaina: už nespalvotą lankstų ekraną turintį telefoną Kinijoje bus prašoma 5 tūkst. juanių (682 Eur).

Palyginimui, pigiausia „Apple“ išmaniojo „iPhone 6S“ versija Kinijoje kainuoja apie 5,3 tūkst. juanių (723 Eur).

Vis dėlto tai yra įspūdingas pradedančiosios įmonės pasiekimas – kol kas jokia kita kompanija nėra į prekybą išleidusi pilnai lankstaus išmaniojo telefono. Ir tai kelia tam tikrų abejonių: nors žinią apie „Moxi Group“ pažadus galima rasti praktiškai visuose didžiuosiuose užsienio naujienų portaluose, visi jie cituoja vieną ir tą patį šaltinį – „Bloomberg“.

Nei čia, nei kitur nuorodų į tai patvirtinančius šaltinius kinų kalba nėra, nepavyko surasti ir pačios „Moxi Group“ svetainės ar kitų pėdsakų internete – tik „Moxie Group“, tačiau ji užsiima ne grafenu, o programine įranga. 

Lankstūs ekranai ypač domina išmaniųjų telefonų gamintojus. Juos savo produktuose jau yra panaudoję „Samsung“, LG ir kiti gamintojai. Patentą lanksčiam elektronikos įrenginiui pernai gavo ir „Apple“. Ar iš tiesų pirmasis lankstų išmanųjį telefoną pagamins ir į prekybą išleis kinų startuolis, parodys laikas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (1)