Žurnalisto patirtis išbandant naują rusišką visureigį: „džiaugiuosi, kad nesudegiau gyvas“ (Video)  (4)

Daug kam rusiškos technikos patikimumas kelia juoką, tačiau norėjęs rimtai ir objektyviai išbandyti naująjį „UAZ Patriot“ vyras džiaugėsi likęs gyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip savo tinklaraščio paskyroje rašo žurnalistas Artiomas Ačkasovas, visureigį jis norėjo įvertinti vengdamas bet kokio išankstinio nusistatymo.

Įžvelgė ir privalumus

Jam netgi patiko paprasta automobilio konstrukcija, erdvus salonas, dailūs 18 colių lengvojo lydinio ratlankiai, netikėtai minkštas centrinės konsolės apdailos plastikas ir patogios sėdynės.

Vyrui gerą įspūdį paliko ir bagažinės perdanga, šiuolaikiška transmisijos režimų perjungimo rankenėlė, moderni multimedijos įranga su navigacija. Taip pat jis gyrė neblogą dinamiką mieste, puikų matomumą ir talpią bagažinę, kurioje sukrovus du kalnų dviračius dar liko vietos.

Aišku, buvo ir keletas trūkumų. A.Ačkasovas rašo, kad atidarant duris rankeną reikėdavo traukti taip smarkiai, kad jam greitai pradėjo mausti petį. Taip pat duryse kažkas garsiai bildėjo, garso sistema skambėjo lyg grandininių pjūklų orkestras, variklio sūkiai šokinėjo, o kėbulą nuolatos purtė vibracija.

Taip pat jam ne visai patiko tai, kad kairėje pusėje prietaisų skydelio apdaila nebuvo pritvirtinta, o dešinėje dengė dalį ciferblato.

Arba esant laisviems sūkiams pavarų dėžė drebėjo taip, kad visi aplinkui galvojo, jog visureigis varomas dyzelinu.

Kolegos žurnalistai Artiomui minėjo, kad nei vienas bandomasis UAZ važiavimas neapsiėjo be techninės pagalbos, tačiau jis buvo nusiteikęs ryžtingai.

Ir netgi nepaisydamas to, kad nuo salone tvyrančio benzino ir plastiko kvapo jį pradėjo kankinti galvos skausmai, ruošėsi su šiuo visureigiu praleisti bent savaitę.

Džiaugiasi, kad nesudegė

Tačiau galiausiai viskas baigėsi incidentu, kurio rusiškam automobiliui jis neatleido. Pripildęs abu „Patriot“ degalų bakus jis nuvyko į garažą pasikrauti šeimos išvykai reikalingų daiktų: dviračių, vaikų žaislų, saugos kėdutės.

Į visureigį jis ruošėsi sodinti savo sūnų, tačiau tuomet pastebėjo po juo akyse besiplečiančią balą. Automobilio variklis veikė, tačiau kondicionierius buvo išjungtas, todėl tai negalėjo būti kondensatas.

Greitai ir pagal kvapą tapo aišku, kad tai benzinas. Degalai bėgo per bako viršų.

Žurnalistas greitai griebė iš garažo gesintuvą ir susisiekė su pažįstamais UAZ entuziastais. Pagal jų patarimus ėmėsi manipuliacijų su nekokybiškais bakais, tačiau kad ir ką bandė daryti, užvedus variklį benzinas imdavo lietis laisvai.

Patraukęs visureigį kuo toliau nuo savo garažo jis susisiekė su gamintojo atstovais, o šie po penkių valandų atsiuntė techninės pagalbos sunkvežimį.

Jo laukdamas Artiomas mąstė apie tai, kaip jam pasisekė, kad liko sveikas ir gyvas, o nesupleškėjo kartu su žmona ir vaiku degančio benzino liepsnose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(47)
(27)
(20)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: