Jau labai greitai sulauksime išmaniųjų telefonų su rusiška operacine sistema  (4)

Grigorijaus Berezkino kompanija „Otkrytaja mobilnaja platforma“ (OMP) sutarė dėl išmaniųjų telefonų, kuriuose suksis jos kuriama operacinė sistema „Sailfish“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija žada, kad parduotuvių lentynose netrukus pasirodys trys išmanieji telefonai, kuriuose suksis rusiška operacinė sistema „Sailfish Mobile OS RUS“.

Tiesa, kaip ir viskas, kas yra rusiška, ši operacinė sistema irgi nėra grynai rusiška. „Sailfish OS“ nuo 2012 m. vysto suomių kompanija „Jolla“. Buvę „Nokia“ darbuotojai savo „Linux“ pagrindu kuriamą operacinę sistemą ne kartą pristatė parodose MWC ir jokio rusiškumo ten su žiburiu nesimatė.

Tačiau faktas yra faktas – G.Berezkino grupė ESN yra viena iš „Jolla“ akcininkių, tad gal ir turi teisę vadinti jos kuriamą operacinę sistemą rusiška.

Pirmieji trys telefonai su „Sailfish Mobile OS RUS“ bus pagaminti kompanijų „Oysters“, „Jolla“ ir „Ermak OMP“. Pastarasis modelis bus skirtas įmonių darbuotojams ir jį kuria kompanija „Mobile Inform Group“. O štai gegužę pristatytą „Jolla C“ telefoną Europoje jau gali nusipirkti visi norintys. 

Įrenginys, turintis keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon 212“ procesorių, 2 GB RAM, 16 GB vidinės atminties, penkių colių įstrižainės ekraną ir 2500 mAh akumuliatorių, kainuoja 169 eurus. Tiesiog europinės versijos operacinė sistema yra „Sailfish 2.0“, o Rusijos rinkai bus pasiūlyta „Sailfish Mobile OS RUS“.

Savo vartotojo sąsajoje lyg sujungianti kai kuriuos „Android“ ir iš „Maemo“ išaugusios „MeeGo“ operacinių sistemų bruožus, „Sailfish“ leidžia naudotis „Android“ programėlėmis.

Deja, kol kas pasaulyje nepavyko išpopuliarėti jokiai trečiai mobiliajai operacinei sistemai, tad galbūt „Sailfish“ mėginimas tapti „rusiška“ sistema turi prasmę ir išgelbės ją nuo „Firefox OS“ ar „LiMo“ likimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(5)
(7)
(-2)

Komentarai (4)