Žadami rimti pokyčiai automobilių akustikoje: tam reikės magišką garsą kuriančių stiklinių garsiakalbių (Video)  (1)

Išgirskite magiškus audio spindulius. Naujieji iš permatomo stiklo pagaminti kryptiniai garsiakalbiai žada kalbėti tiesiai su tavimi. Taip, tavimi, ir ne su kitais, bandančiais užmigti automobilio keleiviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turtle Beach pagaminti stikliniai kryptiniai garsiakalbiai sukuria į klausytojus nukreiptą siaurą garso spindulį. Panašiai prožektoriai apšviečia konkretų plotą, paaiškina kompanija.

Detalių apie tikslų veikimo principą kompanija neatskleidžia, bet mini, kad efektą sukuria elektronika ir ant stiklo užklijuoti permatomi plėvelės sluoksniai.

Nors HyperSound stikliniai garsiakalbiai tikrai nėra vieninteliai permatomi – štai žavi Švedijos dizaino firmos People People versija – jie tikriausiai pirmieji, pasiūlę kryptinį garsą. Garsiakalbiai pirmą kartą bus pademonstruoti 2016 Electronics Entertainment Expo parodoje, vyksiančioje Los Angelese birželio 14 – 16 d.

Tai ne tik naujiena, bet turi ir potencialų pritaikymą. Turtle Beach CEO Juergenas Starkas neseniai užsiminė apie technologijos integravimą į automobilių prietaisų skydelio stiklą, kad perspėjimai būtų perduodami vairuotojui.

Kompanija taipogi kalba apie audio technologijos licencijavimą. Seniai galvojau, kada išvysime tuos fantastinius holografinius Gryzzl prietaisus iš „Parks and Recreation“ tikrovėje. Kryptinis garsas galėtų pagelbėti. Garsiakalbių sukimąsi ir garso kitimą galite stebėti šiame vaizdo klipe:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (1)