Svarbiausias „Apple“ renginys: kai kurios naujienos nepradžiugins (Video)  ()

Kompanija „Apple“ sukvietė programuotojus į svarbiausią metų renginį – konferenciją WWDC. Joje buvo paskelbtos didžiausios naujovės, kurios laukia visų technologijų kompanijos produktų naudotojų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-06-14 Svarbiausias „Apple“ renginys: kai kurios naujienos nepradžiugins (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„iOS 10“

Mobiliųjų įrenginių naudotojai su nekantrumu laukė naujosios operacinės sistemos „iOS 10“ pristatymo. Kaip ir buvo galima tikėtis, ji nebus prieinama senesnių įrenginių savininkams.

Taigi blogų žinių turime telefonų „iPhone 4S“, planšečių „iPad 2“, „iPad 3“ ir „iPad mini“ bei penktosios kartos „iPod Touch“ grotuvų naudotojams. Užtat „iOS 10“ palaikys šie įrenginiai:

  • Telefonai „iPhone 5“, „iPhone 5C“, „iPhone 5S“, „iPhone 6“, „iPhone 6 Plus“, „iPhone 6S“, „iPhone 6S Plus“ ir „iPhone SE“;
  • Planšetiniai kompiuteriai „iPad 4“, „iPad Air“, „iPad Air 2“ ir abu „iPad Pro“ modeliai, taip pat „iPad Mini 2“ ir naujesni įrenginiai;
  • Šeštosios kartos grotuvai „iPod Touch“.

„Apple“ viceprezidentas Craigas Federighis „iOS 10“ vadino didžiausiu „iOS“ atnaujinimu. Kompanija pakeitė naujienų, muzikos, nuotraukų ir žemėlapių programėlių dizainą bei papildė jas naujomis galimybėmis, pakeitė pranešimų rodymo tvarką ir išplėtė „3D Touch“ funkcionalumą.

Nemažai naujovių įtraukta ir į susirašinėjimų programėlę „iMessage“: nuo šiol vartotojai galės dar paprasčiau įterpti jaustukus (angl. emoji) – tereiks paspausti jų reikšmes atitinkančius žodžius, jie bus triskart didesni, taip pat bus galima draugams nusiųsti animuotus efektus (pvz., lazerių šviesas, balionus, fejerverkus ir pan.).

Dar viena naujovė – paslėptos žinutės, kurias gavėjai pamatys jas perbraukę ekrane. Kaip pastebi technologijų apžvalgininkai, ši programėlė taps savotišku „Snapchat“, „WhatsApp“ ir „Facebook Messenger“ mišiniu.

Įdomi, bet lietuviams ne itin aktuali naujovė – balso pašto dėžutėje paliktus pranešimus bus galima perskaityti kaip tekstą (žinoma, tai neveiks su lietuvių kalba).

„MacOS“

„Apple“ pakeitė kompiuteriams skirtos operacinės sistemos „OS X“ pavadinimą – nuo šiol ji bus žinoma „macOS“ vardu, o rudenį pasirodysianti jos versija pavadinta „macOS Sierra“.

Joje didelis dėmesys skirtas skirtingų įrenginių tarpusavio suderinamumui. Pavyzdžiui, kompiuterį bus galima atrakinti laikrodžiu „Apple Watch“, o nukopijavus tekstą telefone „iPhone“, jį bus galima įklijuoti kompiuteryje. Be to, savo „Mac“ kompiuterio darbalaukį bus galima išsaugoti debesyje ir pasiekti jį naudojant kitą kompiuterį, prisijungus prie „iCloud“ paskyros.

Svarbi „macOS Sierra“ naujovė – kompiuterių naudotojai pagaliau galės naudotis balso asistente „Siri“: paprašius balsu, ji galės atrasti dokumentus, atlikti paiešką internete, siųsti žinutes ir atlikti kitus įprastus veiksmus.

Kompiuterių naudotojai galės naudotis „Apple Pay“ ir atlikti mokėjimus tiesiai iš „Safari“ naršyklės, o savo tapatybę patvirtinti prilietę „TouchID“ pirštų atspaudų jutiklį telefone ar naudodami laikrodį „Apple Watch“.

Šiuo metu „Apple Pay“ veikia JAV, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, Australijoje ir Singapūre, greitu metu paslauga taps prieinama Šveicarijoje, Prancūzijoje ir Honkonge.

„WatchOS“

Kompanija patobulino laikrodžiams skirtą operacinę sistemą „watchOS“ – nuo šiol ji programėles atidarys septynis kartus greičiau, be to, pakeistas jos valdymas, kuris labiau primins „iPhone“ valdymą.

Į žinutes vartotojai galės atsakyti ne tik rinkdami smulkias raides ar diktuodami pranešimą balsu, bet ir pirštu rašydami po vieną raidę visame ekrane. Nutikus nelaimei vartotojai galės ilgai paspausti ir palaikyti „Apple Watch“ išjungimo mygtuką – tokiu atveju laikrodis automatiškai susisieks su pagalbos tarnyba ir nusiųs jiems vartotojo buvimo vietą bei jų medicininę informaciją (pvz., amžių, ligas, alergijas ir kt.).

Ši paslauga veiks visose šalyse ir visada, kai laikrodis bus susietas su telefonu arba prisijungęs prie „Wi-Fi“.

Taip pat „Apple“ paskelbė atverianti „Siri“ ir „iMessage“ galimybes programuotojams – kitaip sakant, nuo šiol tam tikrų programėlių kūrėjai galės integruoti balso atpažinimo ar susirašinėjimo programėlės galimybes į savo aplikacijas. Tarkim, vartotojai galės paprašyti „Siri“ išsiųsti „WeChat“ žinutę ar iškviesti „Uber“ automobilį, ieškoti nuotraukų „Pinterest“ ir pan.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(22)
(-14)

Komentarai ()