Kinai gamina ne tik „papigiuškas“: žavinti 580 tonų, 90 metrų ilgio bei 7 metrų pločio tiltų statymo mašina (Video)  (3)

Atrodo, jog tiltų statyba rankomis yra jau pasenusi XX amžiaus tradicija. Štai Kinijoje daugiau nei 90 metrų ilgio segmentinė tiltų gamybos mašina yra tiesiog neatsiejamas įrankis tiltų statyboje, tačiau prie to prisideda ir būrys žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors žmonės taip pat dalyauja šiame procese, sunkiųjų konstrukcijų kėlimu rūpinasi galingi įrenginiai – jie atgabena suformuotas betonines tilto dalis ir jas sujungia.

Portalas „Bridge Design and Engineering“ rašo, jog naudoti tokius įrenginius Kinijoje tapo įprasta jau prieš keletą dešimtmečių. Pirmosios mašinos turėjo būti specialiai suprojektuotos paskiriems tiltams. Kinų bendrovės Beijing Wowjoint Machinery Company suprojektuota mašina SLJ900/32 sveria 580 tonų ir yra 90 metrų ilgio bei 7 metrų pločio. Šis milžinas labiau panašus ne į kraną, o į traukinį.

Pastaraisiais metais inžinieriai atrado būdą, kaip šiuos įrenginius panaudoti net daugiau nei vienam projektui. Vidutiniškai tokia mašina gali nutiesti apie 700 tiltų per savo gyvavimo laikotarpį.

Nors kinams milžiniškos tiltus statančios mašinos tapo kasdienybe, įspūdingi statybų vaizdai nesiliauna stebinti internautų: „Ar ši mašina tikra ir ji išties naudojama realybėje?“ – feisbuke svarstė internautė Cathi.

„Praėjusiais metais keliavau po Kiniją ir buvau tiesiog priblokštas jų inžinerinių galimybių. Tai tiesiog atima žadą“, – susižavėjimo tame pačiame socialiniame tinkle neslėpė Jimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (3)