Pasirodė skundų, jog „Windows“ sistema gali nebeveikti įdiegus „GeForce GTX 1070/1080“ vaizdo plokštes  (3)

Panašu, kad neseniai išleistos „Pascal“ vaizdo plokštės turi problemų su dual-link DVI jungtimi kai pasiekiamas didesnis nei 330 MHz pikselių dažnis. Jis viršijamas tuomet, kai monitorius veikia didesniu nei 81 Hz skleisties dažniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Asmenys, turintys monitorius su dideliu skleisties dažniu, pastebėjo, kad jį pajungus prie GTX 1070/1080 dual-link DVI jungties ir naudojant didesnį nei 81 Hz skleisties dažnį (didesnį nei 330 pikselių dažnį) operacinė sistema užsikrauna su iškraipymais ir yra neveiksni. Pasirodantis „Windows“ pasveikinimo langas būna sudarytas iš mirksinčių spalvų ir toliau niekas nevyksta.

Tiesa, ši problema pastebima tik užkraunant sistemą ir tik naudojant dual-link DVI. „Windows“ su žemesniu nei 81 Hz monitoriaus skleisties dažniu bei dual-link DVI jungtimi startuoja normaliai, o vėliau galima pasirinkti norimą skleisties dažnį. Problema, kad prieš išjungiant ar perkraunant sistemą reikia nustatyti 81 Hz ar žemesnį skleisties dažnį, nes kitaip išjungus kompiuterį nebegalėsite patekti į savo operacinę sistemą.

Šios problemos yra paveiktos visos „GeForce GTX 1070/1080“ vaizdo plokštės. „nVidia“ kol kas nėra pateikusi jokio pranešimo, kaip žada spręsti šį nesklandumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(15)
(4)
(11)

Komentarai (3)