Kinijos turgelio stebuklai: tokių planšetų pasiūlymų nerasite niekur kitur Europoje – ypač pigūs variantai su „Skylake“ CPU ar unikalia „Remix“ operacine sistema  ()

Europoje didžioji dalis pirkėjų mano, kad Kinijos elektroninėse parduotuvėse galima įsigyti tik standartinius ekonominės klasės planšetinius kompiuterius ar išmaniuosius telefonus. Toks požiūris galbūt ir buvo pateisinamas anksčiau, tačiau dabar situacija yra tikrai kardinaliai pasikeitusi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriose Kinijos elektroninėse parduotuvėse planšetinių kompiuterių pasiūla tiesiog viršija visus lūkesčius: čia galima surasti iš ties labai pigių, tradicinės biudžetinės komplektacijos vos 80 JAV dolerių kainuojančių planšetų, tačiau taip pat galima surasti išskirtinai įdomių variantų, pagamintų vietinių gamintojų ir turinčių tokias charakteristikas, kokių negali pasiūlyti joks kitas žinomas ir Europoje produkciją platinantis gamintojas.

Vienas iš tokių pavyzdžių yra „Cube i9“ planšetinis kompiuteris, kuris dėl šiuo metu taikomos nuolaidos yra parduodamas už 410 JAV dolerių. Gali atrodyti, kad mažai kam žinomas Kinijos gamintojas „Cube“ šį kartą iš pirkėjo užsiprašė kiek per daug. Vis dėlto žvilgtelėjus į „Cube i9“ technines charakteristikas visos abejonės turėtų dingti net ir labai skeptiškai nusiteikusiems pirkėjams.

Šis 12,2 colių įstrižainės WUXGA raiškos (1920 x 1200) IPS technologijos ekraną turintis planšetinis kompiuteris ypatingas tampa jau vien dėl to, kad yra parduodamas su integruotu šeštosios „Skylake“ kartos „Intel Core m3- 6Y30“ centriniu procesoriumi. Negana to, jis taip pat turi 4 GB operatyviosios RAM atminties, itin talpią 10000 mAh bateriją, 128 GB talpos vidinę atmintį, integruotas USB-C ir USB 3.0 jungtis bei yra parduodamas su iš anksto įdiegta „Windows 10“ operacinė sistema.

Kitas ne ką mažiau įdomus „Cube“ produktas – planšetinis kompiuteris „Cube I7“. Pastarasis Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu yra parduodamas su 50% nuolaida, todėl kainuoja vos 185 JAV dolerius. Šiuo atveju įdomiausia yra tai, kad „Cube I7“ planšetas yra platinamas su santykinai neseniai dienos šviesą išvydusia „Remix OS“ operacine sistema, kuri buvo kurta remiantis „Android-x86“ platforma.

Svarbu paminėti dar ir tai, kad šis 11,6 įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) Retina ekraną turintis planšetinis kompiuteris „Cube I7“ taip pat yra parduodamas su integruotu 64 bitų „Intel Z3735F“ CPU, 2 GB operatyviąją RAM atmintine bei 8400 mAh talpos baterija, kurios energijos intensyviai naudojantis įrenginiu turėtų užtekti 8 valandoms.

Planšetinio kompiuterio su šia didelį potencialą turinčia operacine sistema „Remix OS“ kol kas negali pasiūlyti nei vienas Europoje gerai žinomas gamintojas. Tai eilinį kartą patvirtina anksčiau išsakytą teiginį, kad Kinijos parduotuvėse surasti galima praktiškai viską, kas tik iš vis yra sukurta visame margame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()