Kodėl „iPhone“ nugarėlėje yra šios keistos linijos?  (4)

Jeigu turite išmanųjį telefoną „iPhone 6“ ar 6S, paimkite jį į rankas ir atverskite nugarinę dalį. Ar kada atkreipėte dėmesį į keistas horizontalias linijas bei susimąstėte, kam jos reikalingos? Tai nėra tik dizaino elementas, skirtas pagražinti telefoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų šios plastikinės linijos, esančios įrenginio viršuje bei apačioje, yra telefono antenos. Tai vienas esminių elementų, kadangi dėl jų galite prisijungti prie mobiliojo ryšio.

Šios antenos negali būti paslėptos pačiame įrenginyje, kadangi telefono metalinė konstrukcija tiesiog gerokai apsunkintų signalo pasiekimą ir tikėtina, jog jūsų telefonas tiesiog visada liktų be jokio ryšio.

Būtent tam „Apple“ sugalvojo specialias antenas padengti plastiku, kuris yra pralaidesnis radijo bangoms, ir jas priklijuoti išorėje.

Kai „Apple“ pristatė savąjį „iPhone 6“, daugelis dizainerių klausiamai gūžčiojo pečiais, ar Steve‘as Jobsas būtų leidęs tokias „neestetiškas“ linijas įkomponuoti į įrenginį.

Vis tik tai vienas racionaliausių sprendimų, kadangi senesnės kartos „iPhone“ savininkai neretai skųsdavosi problemomis dėl silpno ryšio.

Bus įdomu pamatyti, kaip antenos įkomponavimas bus išspręstas modelyje „iPhone 7“. Įvairios nutekintos nuotraukos rodo, jog plastikinių linijų įrenginio viršuje bei apačioje nematyti.

Vis tik belieka sulaukti oficialaus pristatymo ir patiems įsitikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(28)
(21)
(7)

Komentarai (4)