TOP 10: sparčiausios išorinės vaizdo plokštės, kurias šiuo metu galima įsigyti Lietuvoje  (6)

Renkantis kompiuterio išorinę vaizdo plokštę dažnam pirkėjui apsispręsti būna tikrai labai sudėtinga. Išorinė vaizdo plokštė yra itin kompleksiškas ir daugybe techninių parametrų apibrėžiamas kompiuterio komponentas. Vis dėlto skaičiai tikrai ne visada būna gero našumo rodiklis. Būtent dėl tos priežasties ieškant geru našumu pasižyminčios vaizdo plokštės visuomet rekomenduojama pasidomėti dar ir praktiniais GPU spartos testų bandymų rezultatais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvertindami šį poreikį nusprendėme sudaryti šiuo metu Lietuvoje parduodamų sparčiausių išorinių vaizdo plokščių TOP dešimtuką. Žemiau pateiktas sąrašas buvo sudarytas išanalizavus ir apibendrinus užsienio apžvalgininkų atliktų bandymų rezultatus. Šie praktiniai bandymai buvo atliekami naudojant „3DMark“ testavimo įrankį ir itin atidžiai stebint GPU temperatūrinius pokyčius patiriant dideles apkrovas.

1. EVGA GeForce GTX 1080 Founders Edition

Kaina Lietuvoje apie 954€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Jeigu 4K raiškos kompiuteriniai žaidimai yra pagrindinis pirkėjo prioritetas, tai ši vaizdo plokštė tikrai yra būtent tai ko jis ieško. Užsienio apžvalgininkai vienareikšmiškai sutinka, kad konkurentų rinkoje „GeForce GTX 1080 Founders Edition“ šiuo metu praktiškai neturi. Nors kitos GPU taip pat gali susidoroti su 4K raiška, jos spartos aspektu šiai vaizdo plokštei tikrai neprilygsta.

2. Zotac GeForce GTX 980Ti AMP Extreme Edition

Kaina Lietuvoje apie 640 €: Skytech.lt

Ši vaizdo plokštė labai dažnai statoma į vieną eilę su „GTX 1080“ GPU, tačiau praktiniai spartos bandymai įrodo būtent „GeForce GTX 980Ti AMP Extreme Edition“ pranašumą. 4K raiška šiai vaizdo plokštei vis dar nėra problema, tačiau dėl ribotų spartos galimybių žaidimų metu tikėtis išvysti visų išsvajotą 60 kadrų per sekundę FPS rodiklį pavyks tikrai itin retai.

3. Gigabyte Radeon R9 Fury X

Kaina Lietuvoje apie 710€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Tai geriausio našumo vaizdo plokštė kurią šiuo metu pirkėjui gali pasiūlyti „AMD“. Apžvalgininkai „Radeon R9 Fury X“ dažnai giria dėl unikalios šioje GPU panaudotos didelio pralaidumo atminties technologijos. Vis dėlto pagal tą patį aspektą ši vaizdo plokštė susilaukia ir labai daug kritikos. 4GB VRAM atminties šiuo metu jau užtenka tik 1080p ir daugumai 1440p raiškos žaidimų. Taigi savaime suprantama, kad kalbėti apie „Radeon R9 Fury X“ ir 4K raiškos galimybes šiuo atveju išvis neverta.

4. Sapphire Radeon R9 Nano

Kaina Lietuvoje apie 540€: Skytech.lt

Jeigu 4K ar 1440p raiškos nėra prioritetas, tai „Radeon R9 Nano“ gali būtent tai ko pirkėjas ir ieškojo. Ši vaizdo plokštė maloniai stebina savo mažais matmenimis, o taip pat užsienio apžvalgininkų yra labai pamėgta dėl mažo energijos suvartojimo rodiklio. Kitaip sakant, tai „Radeon R9 Fury X“ GPU alternatyva norintiems šiek tiek sutaupyti dar mažesnio našumo sąskaita.

5. MSI GeForce 1070 Gaming X

Kaina Lietuvoje apie 530€: Skytech.lt

Šią vaizdo plokštę užsienio apžvalgininkai apibūdina tiesiog taip – „Titan X“ GPU našumas už „GTX 980“ kainą. Pagrindinis „GeForce 1070 Gaming X“ arkliukas yra 1440p raiška, ko tikrai negalima pasakyti apie 1080p raišką. Tai vienas iš tų pavyzdžių, kai vaizdo plokštė turi geras technines charakteristikas, bet techniškai našumu praktikoje vis tiek nusileidžia aukščiau išvardintoms GPU.

6. Sapphire Radeon R9 Tri-X 390X

Kaina Lietuvoje apie 360€: Skytech.lt

„Radeon R9 Tri-X 390X“ nuo pat pasirodymo nuolatos konkuruoja su „GTX 980“ ir „GTX 970“ vaizdo plokštėmis. Ir nors ši GPU kai kuriuose žaidimuose našumu nusileidžia minėtoms „Nvidia“ vaizdo plokštėms, užsienio apžvalgininkai po daugybės atliktų bandymų savo simpatijas vis tiek atiduoda „Radeon R9 Tri-X 390X“. Labai tikėtina, kad pastarajai GPU spartos pranašumą labiausiai padeda įgyti panaudota inovatyvi aušinimo sistema, kurią sudaro net trys ventiliatoriai.

7. MSI GeForce GTX 970 Gaming Edition

Kaina Lietuvoje apie 330€: Skytech.lt

Ieškantiems santykinai gero našumo už patrauklią kainą tiesiog būtina atkreipti dėmesį į šią vaizdo plokštę. Kitaip sakant, „GeForce GTX 970 Gaming Edition“ už mažiau nei 350 eurų kainą siūlo tokį našumą, kurio negali pasiūlyti jokia kita Lietuvoje šiuo metu parduodama vaizdo plokštė. Be to, net ir būdama šio sąrašo pabaigoje ši GPU dar vis yra tinkama 1440p raiškos žaidimams. Tačiau be jokios abejonės „GeForce GTX 970 Gaming Edition“ pagrindinis arkliukas – 1080p raiškos žaidimai.

8. Asus Radeon R9 380X OC STRIX

Kaina Lietuvoje apie 250€: Skytech.lt

Ši vaizdo plokštė yra puikus pasirinkimas tiems, kurie galvoja tik apie 1080p raiškos žaidimus. Užsienio apžvalgininkai „Radeon R9 380X OC STRIX“ giria ne tik dėl gero našumo, bet ir dėl inovatyvios „Strix“ aušinimo sistemos. Pastaroji garantuoja ne tik gerą GPU aušinimą, bet ir tylų jos darbą. Nors šis aušinimas šiek tiek išpučia vaizdo plokštės kainą, tačiau tikrai prisideda prie stabilesnio jos veikimo ir geresnių našumo rezultatų net ir esant itin aukštoms darbinėms temperatūroms.

9. Asus GeForce GTX 960 DirectCU2 OC Strix

Kaina Lietuvoje apie 220€: Skytech.lt

Tai bene geriausias pasirinkimas komplektuojantiems biudžetinės klasės stacionarų kompiuterį, kuris retsykiais bus naudojamas ir 1080p raiškos kompiuteriniams žaidimams žaisti. Didelis „GeForce GTX 960 DirectCU2 OC Strix“ privalumas – optimalus vaizdo plokštės dydis. Būtent pastarasis aspektas leidžia garantuoti, kad ši GPU be jokių problemų galės būti integruojama praktiškai bet kokiame kompiuterio korpuse.

10. EVGA GeForce GTX 750Ti SC

Kaina Lietuvoje apie 170€: Skytech.lt

Ši vaizdo plokštė skirta tiems, kurie nori sutaupyti, tačiau vis dar trokšta žaidimus žaisti 1080p raiška. Vis dėlto čia svarbu pabrėžti tai, kad „skūpus“ dažniausiai moka du kartus. Nors „GeForce GTX 750Ti SC“ dar vis tinka daugumai 1080p žaidimų, užsienio apžvalgininkai pastebi, kad šios vaizdo plokštės našumas darosi vis labiau nepakankamas, kai kalba pakrypsta apie visai neseniai pasirodžius kompiuterinius žaidimus.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(20)
(48)
(-28)

Komentarai (6)