Greitai JAV naftos įmonėms gali prireikti net 100 tūkst. darbuotojų  ()

Geros naujienos atleistiems JAV naftos sektoriaus darbuotojams. Greitai šios šalies energetikos kompanijos gali susidurti su rimtu darbuotojų trūkumu, kuris per ateinančius dvejus metus gali pasiekti 100 tūkst. ribą, rašo cnn.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investicinis bankas „Goldman Sachs“ prognozuoja, kad JAV naftos pramonei atsigaunant ir planuojant įsisavinti naujus telkinius, visų darbų atlikimui gali tiesiog pritrūkti darbuotojų.

Dėl atpigusios naftos nuo 2014 m. pabaigos, norint išvengti bankrotų ir mažinant išlaidas, sektoriaus įmonėse buvo panaikinta apie 170 tūkst. darbo vietų.

Dėl šios priežasties, jeigu optimistinės prognozės išsipildys, iki 2018 m. pabaigos naftos bendrovėms gali prireikti nuo 80 iki 100 tūkst. naujų darbo vietų.

„Kuomet grįšime prie priimtino gavybos lygio, susidursime su patyrusių darbuotojų stoka“, – teigia darbuotojų naftos ir dujų gavybos įmonėms ieškančios įdarbinimo agentūros „CSI Recruiting“ prezidentas Jeffas Bushas.

Nemažai darbo vietas energetikos bendrovėse praradusių žmonių įsidarbino statybų sektoriuje, nors jame algos ir gerokai žemesnės. Skaičiuojama, kad vidutinis darbo užmokestis JAV naftos ir dujų sektoriuje yra apie 63 proc. didesnis už algas statybose ir net 84 proc. viršija nacionalinį vidurkį.

J.Bushas išskiria ir dar vieną problemą, su kuria susiduria buvę naftos pramonės darbuotojai. Daugelio jų įgūdžiai yra itin siauri ir specifiniai bei sunkiai pritaikomi kitose ūkio sektoriuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: