Rusijos neva kuriamas kosminis branduolinio ginklo bombonešis sukėlė tikrą uraganą: jau aišku, kad niekas nebeaišku  (10)

Rusijos žiniasklaida informuoja, kad šalies Gynybos ministerija kuria branduolinio ginklo gabenimui skirtą kosminį bombonešį. Bandomieji jo skrydžiai turėtų prasidėti 2020-aisiais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-07-21 Rusijos neva kuriamas kosminis branduolinio ginklo bombonešis sukėlė tikrą uraganą: jau aišku, kad niekas nebeaišku  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinių teigimu, varikliai jau išbandyti ir viešai turėtų būti pristatyti rugsėjį Tarptautiniame karinių technologijų forume.

Rusijos karinių pajėgų pulkininkas leitenantas Aleksejus Solodovnikovas pranešime spaudai aiškino, kad orlaivis įprastai kils nuo oro uosto pakilimo tako ir patruliuos kaip įprastas bombonešis. Tačiau prireikus, bombonešis galės pakilti į kosmosą ir per 1-2 valandas branduoliniu užtaisu smogti į bet kurį taikinį Žemės paviršiuje.

Tiesa, Rusijos Gynybos ministras paneigė pranešimą apie kosminio bombonešio kūrimą, pareikšdamas, kad žiniasklaida neteisingai interpretavo užuominas apie hipotetinį erdvėlaivį. Tačiau informacijos apie variklio pristatymą niekas nepaneigė.

Tad visai gali būti, kad variklis iš tikrųjų sukurtas, o kosminis bombonešis – tik hipotetinė jo panaudojimo opcija. O gal kuriamas ne tik variklis, bet ir bombonešis. O gal nei vienas, nei kitas. Šis tas konkrečiau paaiškės rugsėjį.

Šiaip ar taip, apie galimą kosminio bombonešio dizainą žinoma labai nedaug. Galbūt jis panašus į erkę su sparneliais. Pasak A. Solodovnikovo, toks orlaivis turėtų sverti maždaug 20-25 tonas. Lėktuvui tai nėra daug – maždaug tiek sveria naikintuvas F/A-18E Super Hornet.

Nepaisant to, kad bus toks lengvas, jis kažkaip gabens mažiausiai vieną branduolinį užtaisą, maža to, gebės skraidyti kaip įprastas lėktuvas, o reikalui esant pats pakilti į kosmosą ir iš ten grįžti į bazę. Žodžiu, iš tikrųjų kvepia pačiu tikriausiu kosmosu...

Ne ką mažesnė mįslė yra ir minimas variklis.

Aišku viena – žodžių junginys "kosminis bombonešis" skamba grėsmingai. Bet kol nebus pademonstruota skrydžių, tokius rusų užmojus, ko gero, galima prilyginti pilstymui iš tuščio į kiaurą ir kapstymuisi šakėmis per vandenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(43)
(-8)

Komentarai (10)