Mokslininkai pademonstravo, iš kokio aukščio kritimą gali atlaikyti naujasis „Gorilla Glass 5“ (Video)  ()

Stiklų gamintojas „Corning“ pristatė naujausią „Gorilla Glass“ versiją – chemiškai sustiprintą super stiklą, kurį aibė vartotojams skirtos elektronikos gamintojų naudoja savo įrenginiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias stiklas „Gorilla Glass 5“ sukurtas taip, kad sugebėtų atlaikyti kritimą ant nelygių paviršių nuo liemens-pečių aukščio. „Corning“ teigia, kad „Gorilla Glass“ nukritęs iš 1,6 m aukščio išlieka nesudužęs 50 – 80 proc. atvejų.

Ankstesnė versija „Gorilla Glass 4“ buvo pristatyta 2014-ųjų rudenį, o maksimali kritimo riba buvo metras. Vidinis „Corning“ tyrimas rodo, kad 85 proc. išmaniųjų telefonų savininkų praėjusiais metais buvo numetę telefonus bent vieną kartą, o du trečdalius atvejų telefonas krito iš liemens-pečių aukščio.

Tiesa, kaip skelbia theverge.com, stiklo gamintojo pateikiama tyrimų rezultatai yra sąlyginiai. Pirmiausiai, 80 proc. atvejų stiklas metant telefonus nesudužo atliekant testus, kuomet stiklo storis siekė 0,6 mm, o dabar „Corning“ gamina ir 0,4 mm storio stiklą.

Taigi gamintojai, norintys įrenginiuose matyti plonesnį stiklą arba siūlantys neįprastą dizainą, gali sulaukti ne tokių gerų rezultatų. Be to, naujojo stiklo demonstracijos buvo vykdytos „Corning“ Silicio Slėnio biuruose metant įrenginius žemyn horizontalioje padėtyje, o ne ant krašto ar kampo.

Įrenginį metant žemyn pastaraisiais atvejais rezultatai taip pat gali būti ne tokie geri. Tai dar nėra galutinė stiklo versija ir, pasak „Corning“, apie „Gorilla Glass 5 daugiau turėtume išgirsti per artimiausius mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()