Kinijos turgelio stebuklai: kai kas visai netikėto – tikrų tikriausias kiniškas AIO kompiuteris  ()

Išskirtiniu kinų gebėjimu rinką aprūpinti pigiais išmaniaisiais telefonais ar planšetiniais kompiuteriais tikriausiai jau nepavyks nustebinti nieko. Tačiau vietinių Kinijos gamintojų nešiojami kompiuteriai kol kas dar tik skinasi kelią į dienos šviesą. Tuo tarpu staliniai kompiuteriai šiuo metu iš vis dar gali būti vadinami egzotiška preke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto senai susiformavusios tendencijos šiuo metu akivaizdžiai kinta. Vietinių gamintojų dėka Kinijos elektroninėse parduotuvėse AIO tipo stalinių kompiuterių pasiūla šiuo metu plečiasi itin sparčiai. Žinoma, net ir siūlydami visiškai naujai kategorijai priskiriamą kompiuterinę techniką kinai savo įsitikinimų vis tiek nelaužo. Dauguma AIO tipo kompiuterių čia yra parduodami gerokai pigiau nei mes esame įpratę už tokias prekes mokėti Europoje.

Pavyzdžiui, Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ ekonominės klasės AIO kompiuterį „Teclast X22 Air“ galima įsigyti vos už 250 JAV dolerius. Tik pažvelgus į „Teclast X22 Air“, į akis iš karto krenta šio stalinio kompiuterio dizainas. Pastarasis atrodo visiškai unikaliai ir autentiškai, kas produkcijai iš Kinijos dažniausiai būna tikrai nebūdinga.

Būtina paminėti ir tai, kad šis 21,5 colio įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekraną turintis ekonominės klasės AIO kompiuteris taip pat turi keturių branduolių „Intel Celeron N3150“ centrinį procesorių, 4 GB dydžio operatyviąją RAM atmintį (plečiama iki 16 GB), dvi USB 2.0 tipo ir dvi USB 3.0 tipo jungtis, HDMI išvestį, WiFi ryšio modulį bei yra parduodamas su integruotu 128 GB talpos SSD disku.

Verta pastebėti, kad „Teclast X22 Air“ neturi iš anksto įdiegtos operacinės sistemos, tačiau ar tai yra trūkumas ar privalumas labai priklauso nuo individualių pirkėjo poreikių.

Galima net neabejoti, kad kai kuriuos pirkėjus „Teclast X22 Air“ techninė dalis šiek tiek nuvils, tačiau prieš pasmerkiant šį kinų AIO kompiuterį dar kartą rekomenduojame jo našumą vertinti atsižvelgiant į kainą. Tai puikus pasirinkimas taupiems pirkėjams, kurie kompiuterį naudoja tik naršymui internete ir ieško pačių pigiausių variantų.

Tuo tarpu labiau reikliems pirkėjams irgi nėra kuo nusivilti ir galima pasidžiaugti, kad Kinijos gamintojai nesėdi rankų sudėję bei stengiasi integruotis dar viename technologijų rinkos segmente. Galbūt sparčiai didėjanti konkurencija pagaliau privers į AIO kainas racionaliai pažvelgti ir didžiuosius rinkos žaidėjus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()