Rodo pavyzdį visam pasauliui: Lietuva pateko į geriausiai gynybą finansuojančių NATO šalių dešimtuką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manas 2016-07-23 23:23
Rodo pavyzdi visam pasauliui? Na jei visas pasaulis skirtu tuos 2 proc, tai kiltu noras kam nors ir pakariaut, technika nauja, kariai pasiruose
Shimelis 2016-07-24 13:16
Nematau, kuom cia fidziuotis
Arthuras 2016-07-24 14:10
O švietimui sumažinom 0.5 proc BVP ir mažinsim toliau...
lucy 2016-07-24 14:48
Išsiexportavom dirbančius žmones ir dabar pasidarysim save karo frontu, kad jei jau įvyktų karas tai viską reiktų nunešti - va čia tai pasišventimas EU sąjungai. Neveltui Lietuva savižudžių tauta, dabar toks posakis įgauna net kelias prasmes. Battlezone:Lithuania. Europe approves.
Xdmin 2016-07-24 21:48
Ziurint kur nuims tuos kelis procentus, jei nuo viduriniu mokyklu tai nieko gero, bet jei bus sumazinta nemokamu vietu vadybos ir ekonomikos moksluose, tai net geriau butu.
immortallt 2016-07-25 09:05
Lietuva investuoja į gynybininę ginkluotę ir reaguoja į Rusijos veiksmus. Gruzijos ir Ukrainos puolimą, padidintą karių dislokavimą mūsų pašonėje, aukštų pareigūnų tiesioginiai grasinimai užpulti ir sunaikinti. Reiktų lietuviams pradėti investuoti į savo karines technologijas. Pvz., paimi droną, prikabini pagal svorio santykį stiprių sprogmenų, ar tiesiog iprito, ir pasiunti savižudiškai misijai naikinti priešo sunkiosios technikos pabūklų. Tik reiktų, kad užduotį galėtų įvykdyti savarankiškai, kad ryšio blokavimas nesutrikdytų jų veiklos.
Audrius 2016-07-25 09:15
Cia kur tau tie priesai vaidenasi? Uz sienos nori pasiust drona? Preemptive strike? Jei taip, tada belieka tiketis, kad tokiu ligoniu nedaug pas mus..
sub 2016-07-25 12:33
Gal nereikia sureikšminti tiek to priešo, bet grėsmė tikrai yra. Pagal daugelių logiką: jeigu vienas iš kaimynų prišiko kitų kaimynų kieme, ir vis labiau artėja link tavęs - tau nieko baisaus. manau kai kurie laukia kol apšiks ant galvos, tada susiprotės.
Audrius 2016-07-25 12:48
Okay, tai kalbant konkreciai, tu irgi pritari immortallt idejai (sepju) uzpulti Rusija del...to, kad buvo Gruzsijos inicijuotas konfliktas 2008 (http://www.reuters.com/article/us-georg ... 5720080810) ir ivykiu Ukrainoj? Taip sakant, pamokyt kas yra kas, ne?
immortallt 2016-07-25 12:56
Audrius, dabar parodyk, kurioje vietoje bent žodžiu užsiminiau, kad Rusiją reikia pulti? Kur panaudojau žodį ar frazę apie PUOLAMĄJĄ ginkluotę? Gal pas psichiatrą apsilankyti reiktų, kad matai, tai ko nėra?
Audrius 2016-07-25 13:05
, tada belieka tiketis, kad tokiu ligoniu nedaug pas mus.. Pries tai buvusiam komentare irgi buvo klausimas, spekuliuojant, kad "priesas" tavo komentare-yra rusija. Pats idemiau skaityk kaip parasyta. Klausiu, nes idomu + nesinori tiketi, kad pas musu savizudziu yra...
immortallt 2016-07-25 13:42
Bet tu durnas? Vis dar nepateikei, kur aš rašiau, kad siūlau veržtis į Rusijos teritoriją. Tu supranti kuo skiriasi gynyba nuo puolimo? Ligonis esi vienintelis, kuris išgirdęs žodį gynybą, jau pakuojasi savo ginklus ir eina pas kaimyną. O jei nesugebi atskirti idėjos aprašymo, kaip galėtų veikti "dronas-savižudis" skirtas gynybai (veikimui savo teritorijoje), tai čia tavo problemos.
Audrius 2016-07-25 13:55
Vietoj prieso parasiau Rusija. 7. immortallt pradeda putotis ir israsinet diagnozes.. Kas cia tau kur vaidenasi? Klausk-bandysiu toliau aiskint..
immortallt 2016-07-25 14:29
Nesąmonės pradėjai rašinėti tu, ką iškart kiti ir mato. Ruošimasis gynybai nėra puolimas. Dar kartą, niekur nebuvo indikuota, kad pulti Rusiją. Kaip jau pats rašai, padarei dvi prielaidas, klaidingas ir iškart puolei įžeidinėti. Wow, ir aš čia putojuosi? Su teksto suvokimu tau ne kažką. Sub irgi rašo apie pasirengimą gynybai, tu vėl pezi apie tai, kaip mes jau puolam Rusiją. Bet žinoma, rusams puolimas yra kai dislokuojama savo teritorijoje 1,000 karių ir vykdomos prašybos pranešus iš anksto. Bet taikūs veiksmai yra grąsinti branduoliniu ginklu, vykdyti dešimtimis karines pratybas su >10,000 karių simuliuojant išsilaipinimą ir teritorijos užėmimą Baltijos šalyse.
Audrius 2016-07-25 14:43
taip, atsizvelgiant i sito forumo nuotaikas apie LT priesus, padariau dvi (prieas-Rusija, prieso naikinimo misija-isankstinis uzpuolimas) klaidingas prielaidas-kaltas. Kita karta butu galima iskart tiesiai atsakyt i mano klausimas ir nereiktu visu dramu. Norejau pasitiklsint del tavo ideju apie gynyba. Daug sitam forume visokiu elfu, kurie, speju, jei tik galetu, iskart atomines ant Maskvos mestu-just in case, taip sakant. Gerai, kad bent pats taip negalvoji. diskusija baigta.
immortallt 2016-07-25 14:59
Vėl padarei klaidingą savo išvadą, kas yra elfai. Elfai skleidžia faktus, ne melą, nepridedant savo nuomonės. O šiaip jei tau atrodo, kad Rusija elgiasi kaip nors kitaip, nei kad priešas, tai fantazijose gyveni. Niekas draugiškai šaliai negrasina branduoliniu ginklu, nedaro karines pratybas imituojant svetimos teritorijos užėmimą ir Dūmos deputatai neaiškina, kaip per valandą neliktų vienos ar kitos šalies. Jei čia tavo draugo apibrėžimas, tu gal kalėjime gyveni?
Audrius 2016-07-25 15:22
dabar ramiai ikvepk, iskvepk ir nuo pradziu perskaityt ka as parasiau, o po to ka tu parasiai... (paskutinius du komentarus) p.s. zinau kas yra elfai. "elfai" panaudojau ironiskai, taip apibudindamas visus teisuolius primityvus...Ironiskai-t.y. su pasaipa. p.p.s butum pana, tai tiesiog ignoruociau, nes galvociau kad PMS'as..bet dabar tai nzn kaip reguot..
immortallt 2016-07-25 16:43
Taip, rusai mūsų draugai, draugaukime su rusais, kaip daro ukrainiečiai. O visi, kurie rašo faktus idiotai. Bravo - tik ką pelnei metų vatniko apdovanojimą.
Audrius 2016-07-25 17:14
ne, nu tu siandien tikrai kazkokioj paralelinej visatoj randiesi. Dar karta, pasakyk, kur cia matei tuos kliedesius, kur katik rasiai? Jei neatsimeni (aiskiai neatsimeni), pats uzsiputojai, kai as padariau dvi klaidingas (anot taves) prielaidas, interpretuodamas-"naikinti prieso technika", kaip Rusijos uzpuolima. Tu sakei, kad apie Rusija ir jos uzpuolima nieko nerasei ir, kad mano prielados-klaidingos. Prisiemiau kalte uz klaidas, kurios buvo: Prielaida numeris vienas: Zodziu, zmogau, nezinau su keliais audriais tu savo galvoj diskutuoji, bet cia tik as vienas. Jei matai daugiau-man del taves neramu. Pabaigai, savo nuomone isreiskiau tik komentuodamas apie zmones, kurie nori pirmi pulti Rusija (Preemptive strike). Sakiau, kad mano nuomone jie ligoniai. Jei dar kazkas vaidensis-cia neberasyk, siulau kreiptis kitur..
daktaras.hausas 2016-07-25 23:44
Tai kad immortal labai teisingai sako. Vietoj tu 725milijonu krasto ginybai geriau jau butu koki slapta dronu gamyklele atsidaryt ir prikabint sprogmenu. Speju patobulinus tuos dronus tai butu isvis nezmoniska gynybine jega. O nuo ko reikia gintis tai kaip ir aisku visiems. Nuo kaimynu. Nesvarbu ar tie kaimynai lenkai ar estai ar rusai ar dar koks briedis. Naujoa technologijos duoda naudos vaisiu. Gal paskui pavyktu viena kita naujesni drona pasiulyt europos rinkai. Vis kazkokia pasiula o kad paklausos dabar pasaulyje yra tai 100%. Nes dabar tai atrodo mazu maziausiai juokinga nusipirkti pora patranku, pora tanku ir viska kas susije su prieziura bei amunicija pirkti su nezmoniskai antkainiais wow cia tikrai idomus dalykas... 700+ limonu ulialia