Kinijos turgelio stebuklai: planšetiniai kompiuteriai už 60 JAV dolerių ar net dar mažiau  (2)

Nors vietiniai Azijos gamintojai kol kas tikrai negali konkuruoti aukštosios klasės elektroninės įrangos rinkoje, tačiau ekonominės klasės produktų pasiūla šiame pasaulio krašte gali nustebinti net ir visko mačiusius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir vienas iš stebinančių faktorių – puikus balansas tarp kainos ir techninių galimybių. Kol europietis ar amerikietis rinksis naują planšetinį kompiuterį kainuojantį bent 500 JAV dolerių, kinai tuo pat metu savo vietinėse elektroninėse parduotuvėse šluos analogiškus produktus, tačiau už kiek mažiau nei 100 JAV dolerių. Žinoma, analogiškas produktas vien pagal techninius parametrus nebūtinai bus analogišku ir pagal kokybę, tačiau Europos rinkoje net ir tos pačios kokybės įranga bus brangesnė vien dėl didesnių antkainių ir aukštesnio pragyvenimo lygio.

O kartais juk ir nereikia garantuotai aukštos kokybės, ypač kai kaina yra daugiau nei maža. Tad nebijantiems mažiau žinomų Kinijos gamintojų ir ieškantiems geriausio kainos ir techninių parametrų santykio, siūlome apžiūrėti elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu vykstantį planšetinių kompiuterių išpardavimą – asortimente galima surasti tiesiog neįtikėtinų variantų.

Pavyzdžiui, planšetas „Chuwi Hi8“ įprastai kainuoja 89 JAV dolerius, tačiau šiuo metu pasinaudojus specialiu kodu „jhjdsv02“ jį yra įmanoma įsigyti vos už 61 JAV dolerį. Ir nors tai atrodys kiek neįtikėtinai, bet už šią tikrai kuklią sumą įsigytas „Chuwi Hi8“ planšetinis kompiuteris tikrai nustebins: jis turi 8 colių aukštosios raiškos (1920 x 1080) IPS ekraną, keturių branduolių „Intel Z3736F“ centrinį procesorių, 2 GB operatyviąją RAM atmintinę, 4000 mAh talpos bateriją bei yra parduodamas su iš karto įdiegtomis „Android 4.4“ ir „Windows 10“ operacinėmis sistemomis.

Tuo tarpu jeigu dėl vienų ar kitų priežasčių minėtasis planšetas pirkėjui neįtinka, Kinijos elektroninės parduotuvės gali pasiūlyti galybę kitų alternatyvų produktų. Pavyzdžiui, šiuo metu „Gearbest“ vykstančio to paties išpardavimo metu su specialiu kodu „urhcsz03“ 10,6 colių įstrižainės IPS technologijos ekraną turintį planšetinį kompiuterį „Jumper EZpad 4s“ galima įsigyti už 89 JAV dolerius.

Pastarasis ypatingas tuo, kad  turi integruotą 64 bitų keturių branduolių „Intel Cherry Trail Z8300 64bit“ centrinį procesorių, itin talpią 6600 mAh talpos bateriją bei yra parduodamas su iš anksto įdiegta „Windows 10“ operacinės sistemos versija. Dar būtina paminėti ir tai, kad planšetinis kompiuteris „Jumper EZpad 4s“ yra aprūpintas Mini HDMI, micro USB ir USB 3.0 jungtimis, 2 GB operatyviąją RAM atmintine bei iš kitų kinų gamintų planšetų išsiskiria gana solidžiai atrodančiu dizainu.

Ir tai yra tik keletas iš daugelio galimų pavyzdžių, kad planšetinis kompiuteris gali kainuoti netgi gerokai mažiau nei 100 JAV dolerių. Pavyzdžiui, to paties išpardavimo metu pasinaudojus jau kitu kodu - „cvdfgn01“, vaikams skirtą planšetinį kompiuterį „Great Wall W715“ galima įsigyti vos už 39 JAV dolerius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai (2)