„nVidia“ pripažino savo kaltę teisme dėl neteisingų GTX 970 specifikacijų  (1)

„nVidia“ teko nusileisti ir teisme pripažinti, kad pateiktos „GeForce GTX 970“ specifikacijos buvo netikros ir taip buvo klaidinami galimi pirkėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepatenkinti pateiktomis apgaulingomis specifikacijomis pateikė bendrą ieškinį, o dabar „nVidia“ nieko kito neliko tik pripažinti savo klaidą. Pasak esamų duomenų, kompanija sumokės 30 JAV dolerių kompensaciją įsigijusiems GTX 970 ir privalės apmokėti teismo išlaidas, kurios siekia 1.3 mln. JAV dolerių.

Kol kas nėra aišku kaip šie pinigai pasieks GTX 970 savininkus, nei koks bus registracijos mechanizmas norint gauti kompensaciją.

Priminsime, kad „nVidia“ savo GTX 970 visiem reklamavo kaip 4 GB atminties turinčią vaizdo plokštę, bet paskui paaiškėjo, kad 0.5 GB atminties dalis yra daug lėtesnė ir realiai tinkamai nefunkcionuoja. Tai įvyko dėl to, kad buvo išjungtos tam tikros grafikos procesoriaus dalys.

Tuo pačiu pirkėjai buvo klaidinami ir su pačio grafikos procesoriaus specifikacijomis, nes luste buvo atjungti keletas ROPs bei 0.25 MB L2 lygio atminties. Taip pirkėjams buvo palikti 56 ROPs vietoj 64 ir 1.75 MB L2 lygio spartinančiosios atminties vietoj 2 MB.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(21)
(2)
(19)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: