Lietuviškos automobilių kainos po euro įvedimo nusistovėjo: seniau buvusias kainas galite pamiršti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wilkas 2016-08-11 08:42
Tinkamai išauklėtas vaikas ir politikų neišleistas emigruoti reiškia milijonus pajamų valstybei per jo gyvenimą, todėl apiplėšimas dalies to neskirti jį užauginantiems padėti. Vaikai ne Maximos pirkiniai, visko nesuplanuosi. O tėvai, gaunantys vidutinį atlyginimą, tikrai praranda daug galimybių rinktis įvairiose srityse. Už ką? Kad užaugina mokesčių mokėtoją? Nemokamas švietimas tų, kurie išsiveža paskui žinias yra bėda. Bėda yra skatinti pirkti naujus auto, o ne tobulai remontuoti turimus (palaikom užsienio pramonę). Būtų galima vardinti be pabaigos... Bet kalbėti apie tai, kad nykstančios tautos gimstančius vaikus reikia apleisti yra nusikaltimas prieš tą pačią tautą.
immortallt 2016-08-11 09:32
Kai gali pats save, savo vaikus išlaikyti ir nebambėti, kad kažkas kažko neduoda. Jei perki automobilį, kad jis būtų tvarkingas, o ne pavojų visuomenei keliantis. Niekur nesiūliau apriboti tai kažkaip valstybiniu lygiu, sakau kiekvienas turi pats apsispręsti, bet valstybė turėtų skatinti tik tuos, kurie dirba ir išsilaiko turėti vaikų. Pradedant neapmokestinamom pajamom, užimtumu darželiuose ir mokyklose po 10h per dieną ir bent 11.5mėn metuose. Tada išauginsim tokius, kurie ne tik dėl skaičiaus bus Lietuvoje, bet ir tokius, kurie dirbs, kurs, kels Lietuvos ekonomiką ir pragyvenimo lygį, o ne jų smukdys. Pirma, už vidutinę algą milijonų nesumoka. Jei už vidutinę dirba, sumoka ~230,000€ per 40 metų darbo dabartinėmis kainomis. Jei uždirba dvigubai daugiau nei vidutinė - sumoka 500,000€. O dabar man papasakok, ką išmoksta vaikas matydamas, kad tėvai nedirbo arba jei dirbo, tai juodus darbus be kvalifikacijos? Kad reikia mokytis, tobulėti ir stengtis, ar kad valstybė pasirūpins stogu virš galvos, mašina, maistu? Lieutvos populiacija - tai ne gyvūlių populiacija. Jų nepjaunam. Jie turi prisidėti prie visuomenės gerovės, tad reikia sukurti palankias sąlygas dirbantiems, o ne išlaikytiniams.
Arthuras 2016-08-11 10:31
Dabar ne XXa. pradžia. Vaikų mirtingumas mažas, žemės dirbt nebereikia. Todėl ir 6-10 vaikų šeimai - nereikia. Nebent jie patys sugeba juos išlaikyt. Ir vėlgi, šiais laikais užauginti visavertį visuomenės narį - gerokai sudėtingiau. Jei kažkada užteko baigt 4 klases, išmokt rašyt, skaityt, tai šiuo metu, žmonės be išsilavinimo ar profesijos (o šitai įgyti, kainuoja pinigus) - pasmerkti vargui. Vienas dalykas yra užauginti 2-3 pilnaverčius asmenis, kitas - 5 ar daugiau. Jei tėvai patys nesugeba skaičiuoti, planuoti ir pan. - vargu ar jie sugebės šias savybes įdiegti jaunajai kartai.
hamann 2016-08-11 11:07
Tinkamai išauklėtas ir protingas vaikas neturės priežasčių emigruoti, nes ir čia bus geros sąlygos. Kolkas iš lietuvos emigravo didžioji dauguma šiukšlių, kurių net geriau, kad čia nebėra. http://lietuvosdiena.lrytas.lt/kriminal ... t-koju.htm Tu kliedi kaip pusamžė boba visą gyvenimą buvusi namų šeimininke, kuriai niekaip niekuo gyvenime neįtiksi. Vaikai yra didžiulė atsakomybė, ir jei nesugebi pats išgyventi iš savo atlyginimo, tai turėtum nė negalvoti apie vaikus. Man asmeniškai būtų gėda prieš patį save, kad negaliu pasirūpinti savo vaikais ir jų saugia ateitimi. Įsikalk vienam kartui ir visiems laikams. Tau duoti nieks nieko neprivalo. Nei valstybė nei kaimynas, nei bobutė. Tavo gerovė yra tavo pačio reikalas.
immortallt 2016-08-11 11:41
Beje, jei automobiliai ne prabangos prekė, kodėl jų išlaikymas brangus? O jei nebrangus, tai kokie čia kliedesiai, kad ne prabangos prekė ir kad reikia kažkaip remti ar skatinti, leisti dūmijančius trantus į eismą?
aurimokas 2016-08-11 12:09
Norint iteisint automobili kaip prabangos preke, reikia apmokestint ji. Ir ne nuo kazkokiu ten kw, litrazu ar dar kokiu nesamoniu, o nuo automobilio vertes. Jeigu tu turi uz ka nusipirkt 3 automobilius po 35k, tai turesi uz ka ir sumoket 10% automobilio vertes mokescius. Tada dingtu daug problemu del uzkimstu miestu, parkavimo vietu ir t.t. Tokie kaip immortal ir kiti spjaudantys sunkiai gyvenantiems ant galvu dabar prades rekt kad nesamone daugiau apmokestint pagal verte, bet hey - patys saket kad autoboilis prabanga, tai ir mokekit prabangiai uz ji
Arthuras 2016-08-11 12:34
Logikos tokiame mokestyje - nerasta. Skatinti žmones važinėti grabais? Ar tu visai nuo proto nušokai?.. Nedingtų jokios problemos - nei parkavimo, nei užkimštų miestų. Nes brangių automobilių - vienetai. Kas važinėja su brangesniu, persėstų į pigesnį - labiau teršiantį ir pavojingesnį. Tokio mokesčio tikslas - tik vienas. Sulyginti liaudį. O siūlo tokius mokesčius - tik iš pavydo...
aurimokas 2016-08-11 12:46
Prabangos mokestis ir turi buti taikomas prabangai. Anokia cia prabanga vazineti 15 metu automobiliu uz 500 EUR
Xdmin 2016-08-11 12:51
Brangu? Galbut. Per brangu? Kaip matome ne. O del dumijanciu trantu, tai kodel pykstat ant zmoniu kurie juos perka? Pykit ant TA kad juos praleidzia. Nepraleis TA, nebus ju gatvese.
immortallt 2016-08-11 13:03
Automobilis už 500€, kiek kuras mėnesiui? Parkingas mieste? Draudimas? Padangos? Remontai? Jei tai ne prabanga, ko čia inkščiat, kad brangu? Kad ta prabanga tapo prieinama daugumai, tai nekeičia pačio fakto, kad tai nėra būtina. Kitam parūkyti yra būtina, bet tai prabangos prekė, kuris absoliučiai jokios naudos neturi. Kaip ir alkoholis. O automobiliai yra papildomai apmokestinti per akcizą, tik to neužtenka. Daugiau kelti akcizą neina, nes kontrabandos mastai išauga. O aurimokas trėdžia kartu su nepasiturinčiais, kad jie ir toliau liktų nepasiturintys. Tuo tarpu aš siekiu, kad nepasiturintys elgtųsi racionaliau ir pasiektų vidutinę klasę. Tu kaip mamytė, kuri vaikelius lepina, nemoko aplink save susitvarkyti. Kur vaikis 16 metų nemoka sumuštinio susitepti, o skambinai mamai į darbą ir klausia, ką valgyti pusryčiams. Tada jinai paaiškina, kurioje lentynoje ir kurioje vietoje jam sutepusi padėjo sumuštinius. Mačiau taip augintų ir popintų ne vieną, nors tėveliai nebuvo pasiturintys, ir kas iš jų išaugo, kai tik 18 gavo dovanų mašinas. Mačiau ir ne vieną, kurių tėvai labai pasiturintys, bet ir dirbti gavo nuo vaikystės, ir mašinų niekas nepirko, nors finansinės galimybės leido. Ir matau, kad iš jų išaugo žmonės, kurie pasirūpina savimi. Tavo tikslas, aurimokai, kad žmonės neprisiimtų atsakomybės už save, kad nemokėtų savimi pasirūpinti, kad būtų priklausomi vergai lengvai valdomi masės. Arba įsivaizduoji, kad tik su morka galima išgyvendinti tinginystę, skurdą ir nenorą prisiimti už save atsakomybę. Deja, tam reikia ne tik morkos, bet ir botago.
biggie 2016-08-11 13:04
Nematei kokių būna toje pačioje Danijoje, Švedijoje ar net Vokietijoje. Pagal pajamas mūsų autoparkas yra net per geras. O šiaip man tai nebaisu. Jeigu patiems žmonėms patogu daužyt inkstus automobilyje be amortikų, tai tegu daužo. Jei į mane įvažiuos, tai įvažiuos. Visko būna. Mano mašina irgi ne iš popieriaus, o materialinius nuostolius padengs draudimas.
Xdmin 2016-08-11 13:58
As tai matau tik tave cia inkscianti, kad aplinkui tave visi vazineja senais automobiliais. Tu bandai kazkam irodyti, kad pirktume naujesnius kibirus, nei senus limuzinus, bet kai pats dviraciu vazineji, nesupranti, kad senesnio auto ir remontas pigesnis, ir limuzino komfortas visai kitas. Zmones neturi pinigu vazineti naujais automobiliais, o vaziuoti norisi. Perka senus, praeina TA ir vaziuoja. Jei masinomis sugebetu vazineti tik tie, "prie babkiu", va tada tai butu problema, nes kamsciai stipriai sumazetu, o VT problemos butu aktualios tik "rinkejams", kurie buna pamirsti kita diena po rinkimu. Nesuprask neteisingai, as neteisinu dumu kamuoliu, pati taip pat uzknisa kai visa sankryza buna juoda, teko net matyti kaip policijos automobilis dingo tame kamuolyje, bet pro toki lavona tiesiog pravaziavo, gal ne ju kompetencijoj visa tai, nzn. Pereitu liaudis ant duju(elektra kol kas ne ubagu saliai), butu ir ekologiska ir ekonomiska
immortallt 2016-08-11 14:17
Senamiesčiai merdėja tikrai ne dėl parkingo stokos. Pasakysi Vilniuje santykinai daugiau vietos parkingams. Ne. Klaipėdoje senamiestis merdėja dėl: a) daug visokių pastatų, kur nėra ką veikti atėjusiems pirkėjams/žioplinėtojams (nėra vitrinų, parduotuvių) b) žiauriai blogas pasirinkimas dėl dangos c) gatvės plačios ir vyksta mašinų eismas d) ir tik čia problema yra kur palikti mašiną, nors visad randu kur pastatyti. " Jau senai tai tvarkingo, savim besirūpinančio, sėkmingo žmogaus atributas." - tai dabar tu man paaiškink, kurioje vietoje čia dominuoja savęs neišlaikantis, dirbantis už MMA ar gyvenantis iš pašalpos? Tu būtent apibūdinai tą žmogų, kuris nevažinės apsidūmijusia ir techniškai netvarkinga mašina. Kuriam nėra bėda įsipilti kurą ar išlaikyti vaikus. Tobula, pavadinai mane nenormaliu žmogumi Ilgą laiką gyvenau visai be mašinos. Pinigų visad buvo ir yra. Dabar tiesa draugė turi mašiną, bet ja beveik nesinaudoju. Uždirbu turbūt daugiau nei 90% lietuvių. Ir aš čia nenormalus, nes naudojuosi viešuoju, dviračiu arba kojomis. Ai, dar aš kaltas, kad kiti skurdžiai gyvena, neišgali nusipirkti savo buto ir pan., nes aš taupau, o jie taško pinigus. Tobula! Xdmin, man nesvarbu automobilio amžius. Svarbu, kad jis būtų techniškai tvarkingas. Bet kad amžius dažnai koreliuoja su faktu, kad jis techniškai netvarkingas. O jei neprižiūrim tvarkos, tai kam mums reikalingas šiukšlių išvežimas, centrinė kanalizacija ir pan? Gi dzin, viską verčiam ir teršiam. O šiaip net ne apie tai prasidėjo kalba, o tai, kad automobilis nėra būtina prekė ir tie visi iš MMA ir pan gyvenantys automobilio turėtų atsisakyti, o ne bet kokia kaina stengtis jį išlaikyti. Lietuva pagal mašinų skaičių pirmauja pasaulyje. Tai nežinau, ką tu čia turi omeny "prie babkių". Lietuva viena turtingiausių pasaulyje? Policijos automobiliai dažniausiai neturi įrangos patikrinti, o be sertifikuotos įrangos negali fiksuoti pažeidimo. Geriausiai problemas spręstų automobilio mokestis pagal taršą ir variklio tūrį (didesnis variklis dažniausiai prabangesnis automobilis). Tada sumažėtų ir trantų, nes auto mokestis būtų toks pat, kaip automobilio kaina. Racionaliau leistų pinigus, kiemuose atsirastų laisvų vietų mašinoms, keliai neužsikimštų taip smarkiai. Ir net nesvarbu, kad pats po poros metų planuoju turėti šeimoje du automobilius, nes gyvensiu atokiau nuo miesto. Aš sau galiu leisti išlaikyti automobilius ir dėl adekvačių mokesčių nedejuoju. P.S. įvedus auto mokestį reiktų mažinti darbo pajamų apmokestinimą.
Arthuras 2016-08-11 15:11
Kartok, tu kiek nori, automobilis yra ir bus prabanga. Gal kada ir nebuvo. Bet dabar, tikrai yra, faktai tai byloja. O faktai du ir paprasti - išlaikymo kaina + automobilio nebūtinumas. Atsakas į paryškintą vietą: automobilis yra fuckin TRANSPORTO PRIEMONĖ. Priemonė nuvežt šikną iš taško A į tašką B. Viskas. Joks tai ne atributas, jis jokio statuso nerodo, sėkmės neprideda. Ir taip, tie kaštai yra neesminiai, jei labai padoriai uždirbi. P.S. O automobilio mokestis yra būtinas. Pagal visus parametrus, kurie yra tech. pase - kėbulo tipas, variklio tūris, variklio tipas, amžius, galia. Nori važinėt su 5 litrų pagyvenusiu visureigiu - mokėk daugiau. Taip būtų skatinama rinktis tinkamus automobilius pagal poreikį.
aurimokas 2016-08-11 17:13
Immortallt noretum i savo darba Vilniaus centre be automobilio is Maisiagalios (Vilniaus rajonas) kasdien vazinet? Gal nesukeltu problemu (apart laiko atzvilgio), bet jeigu dirbtum maximos kasininku uz MMA? Kiek pinigu per toki vazinejima liktu kripom nusipirkt? O jei dar 2 vaikai - vienas i darzeli, kitas i mokykla ir abu reik pristatyt, bei pasiimt? Kaip tada be automobilio ir su MMA verstumeis? Pasidalink savo ekonomisto patirtim ir planu kaip isgyvensi sitoj situacijoj. Idomu butu pamatyt tave Maldeikienes laidoj "Isgyvenk jei gali". Paziureciau kaip tada lotum ant sunkiai gyvenanciu zmoniu, kai rektu savaite uz 5EUR isgyvent
Simplicity 2016-08-11 19:18
Mane juokas ima, kai vaikų (gal net ir žmonų) neturintys Immortal ir Arthuras aiškina kaip visiems gyventi reikia "pagal pajamas". (Tie aktyviai vaikus darantys jau senų seniausiai į Norvegijos ir JK fabrikus išemigravo, tų šalių populiaciją didina.) p.s. Diskusijose pasigendu siūlymo pradėt taikyt sterilizaciją, selekciją ir genų inžineriją. Prie to paties būtų galima ir vaikus iš tėvų jau kokiais trečiais jų gyvenimo metais paimt, kad būtų galima atrinkt ir išaugint gerus atletus, mokslininkus ir verslininkus, o "niekam tikusius" vaikus, kaip ir nevaisingus suaugusius, paprasčiausiai utilizuot, kad be reikalo oro negadintų.
wilkas 2016-08-11 19:28
Ot bus laikai, kai dabartinius nieko nedarančius politikus pradės keisti tokie trumparegiai. Atsižvelgiant į tėvelių ir draugų statusą, vienas karjeros aukštumas pasiekia 20ies, kitas ir gerokai virš 50ies dar tik kopia. Deja, moters amžius, kai santykinai mažiau rizikinga gimdyti, taip pat darnesnę šeimą užtikrinantis vaikų ir tėvų amžiaus skirtumas reiškia, kad vaikus reikėtų planuoti nebūtinai tada, kai esi karjeros aukštumose. O bevaikės ir nedarnios šeimos ir yra daugelio socialinių problemų bei mažo darbo našumo priežastis. Bet gerai, paplanuokim pagal didijį Planuotoją. Šeimos pajamos jau leidžia pasirūpinti vaiku. Darom. Pyst tau trynukai, neišnešiotukai, motinai dėl uždegimo nesigamina pienas. Valstybės paramos neužtenka pampersams ir mišiniams, jau nekalbu apie būtiniausius daiktus, gyvenamąjį plotą ateinantiems pagal planą B. Tai gal tėveliui eiti tobulintis už paskolą, vaikai palauks nesimaitindami. Pala, ar Lietuvoje yra mokymo įstaigų, kurių kursai suteiks didesnių pajamų garantiją? Ne, tėvukas eis arti 2,5 etato, o po 10 metų, mes jam už keliasdešimt tūkstančių dėsim sąnarių ir tarpslankstelinių diskų protezus, o paskui 20 metų mokėsim invalidumą, vietoje to, kad pradžioje skirti tuos tūkstančius gyvenimo sąlygoms ir kvalifikacijai pakelti. Kitas atvejis - atsakinga studentų pora, pajamų nėra, vaiko planuose nėra. Ar jau išrasta 100 proc. apsaugos priemonė? O gal celibato laikytis iki karjeros aukštumų arba prostatos vėžio, atsižvelgiant, kas greičiau? Uždėkim mokestį pagal litražą ir amžių. Įdomu, koks būtų mokestis minivenui, kuris būtinas tiems trynukams vežioti ir kokio amžiaus automobilį tas tėvukas planuotojas sugebėtų įpirkti. Atrodo, kad kai kurių supratimas apie gyvenimą it iš holivudinių filmų įgytas...
Arthuras 2016-08-11 21:11
Neužsiiminėk whataboutizmu ir netirštink spalvų. Nėra jokios lentelės ir nereikia. Kiekvienas turi sugebėti paskaičiuoti, kiek pinigų per pvz. mėnesį reikės išleisti vaikui ir pažiūrėti, ar tų dabartinių pajamų užteks.
wilkas 2016-08-11 21:19
Linkiu tau vaikų, kurie atitiks tavo skaičiavimus, neturės kokios hemangiomos ties sąnariu ar šiaip kokios funkcionuoti netrukdančios tad ir gydant nekompensuojamos deformacijos. Bet žinai, kartais burnojantiems karma happens to be a bitch...
Arthuras 2016-08-11 21:46
Nuskambėjo kaip davatkos: "Ui, dievulis tave nubaus, nubaus", kai kas nors išdrįsta pasakyti, kad karalius nuogas.