„Tesla“ skęsta nuostoliuose, tačiau E. Muskas džiaugiasi, kad pagaliau pavyko įveikti gamybinį pragarą (Video)  (9)

Jungtinių Valstijų elektromobilių gamybos kompanija „Tesla Motors“ pranešė, kad jos nuostolis antrąjį šių metų ketvirtį išaugo daugiau, negu buvo prognozuota, nes bendrovė siekia spartinti gamybą sparčiai augant jos elektromobilių paklausai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 30 d. pasibaigusį antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, „Tesla“ grynasis nuostolis padidėjo nuo 184,2 mln. iki 293,2 mln. JAV dolerio. O bendrovės apyvarta išaugo nuo 955 mln. iki 1,27 mlrd. JAV dolerių.

„Tesla“ jau baigė savo „Model 3“ projektavimo fazę ir padidino bendrą automobilių gamybos lygį, pranešė kompanijos vadovas Elonas Muskas.

Antrąjį ketvirtį bendrovė pardavė 14 402 naujų automobilių, iš kurių 9764 sudarė „Model S“ sedanai. Jų kaina prasideda nuo 70 tūkst. JAV dolerių.

Nors parduotų automobilių skaičius ir padidėjo, jis nesiekė pačios kompanijos užsibrėžto tikslo parduoti 17 tūkst. automobilių. Tiesa, „Tesla“ sako, kad esamas gamybos lygis ir paklausa leidžia tikėtis, jog antrąjį šių metų pusmetį bus parduota maždaug 50 tūkst. naujų „Model S“ ir„Model X“ automobilių.

„Pirmąjį šių metų pusmetį buvome patekę į gamybinį pragarą, tačiau mums pavyko iš jo ištrukti. Dabar gamyba eina į priekį“, – sakė E. Muskas ir pridūrė, kad gaminti 2 tūkst. automobilių per savaitę yra „geras skaičius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(41)
(3)
(38)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: