Savaime susinaikinanti ličio jonų baterija bus implantuojama į žmonių kūną  (2)

Mokslininkai sukūrė savaime susinaikinančią ličio jonų bateriją, kuri gali išnykti ją paveikus šiluma ar skysčiu. Baterija tiekia 2,5 voltus energijos, kurios užtenka 15 minučių energija aprūpinti nešiojamą skaičiuotuvą, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ateityje technologija gali būti panaudota tiekiant energiją medicinos įrenginiams pacientų kūnuose, o vėliau suirti. Taip pat tokios baterijos galėtų padėti išsaugoti kariuomenės paslaptis.

Ajovos valstijos universiteto mechaninės inžinerijos profesorius Reza‘as Montazami‘s sako, kad tai yra pirmoji praktiškai panaudojama laikinoji baterija.

Pastaruosius kelerius metus mokslininkai siekė išsiaiškinti, kaip baterijos galėtų sunykti nepadarydamos žalos žmogaus organizmui ir padėti apsisaugoti nuo jų išėmimo keliamų nepatogumų.

Ajovos valstijos universiteto sukurta baterija yra 5 mm ilgio, 1 mm storio ir 6 mm pločio, ir pagal gamybos komponentus, struktūrą ir elektrochemines reakcijas yra panaši į komercines baterijas.

Ji sudaryta iš anodo, katodo ir elektrolito tarpiklio dviejuose polevinilo alkoholiu paremto polimero.

Baterijos suirimo procesas užtrunka maždaug pusvalandį. Mokslininkai galėtų sukurti ir didesnės įtampos bateriją, tačiau tokiu atveju ji suirtų per ilgesnį laiko tarpą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (2)