Kinijos turgelio stebuklai: 335 JAV dolerius kainuojantis AIO kompiuteris, kai kainos vidurkis Europoje - 1000 JAV dolerių  (3)

Išmanieji telefonai jau gana seniai tapo žymiai lankstesne ir labiau mobilia kompiuterių alternatyva. Vis dėl to kompiuterių rinka taip pat nesnaudžia, o geriausias to įrodymas yra nuolatos augantys AIO (viskas viename) tipo kompiuterių pardavimai. Šiuo atveju yra tik viena problema – AIO kompiuteriai kol kas yra pakankamai brangūs, todėl juos įsigyti gali tikrai ne visi. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinai jausdami tokios produkcijos paklausą, žinoma, taip pat nesnaudžia, todėl ekonominės klasės AIO tipo kompiuterių pasiūla pastaraisiais metais gana sparčiai plečiasi ir daugumoje Kinijos elektroninių parduotuvių.

Pavyzdžiui, elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ biudžetinės klasės AIO kompiuterį „Onda B220“ galima įsigyti vos už 335 JAV dolerius. Tuo tarpu pastaroji produkcija Europoje dažniausiai kainuoja ne mažiau nei 1000 JAV dolerių. Nors „Onda B220“ kompiuteris nėra našumo „galiūnas“, tačiau jo techninės charakteristikos tikrai yra daugiau nei pakankamos praktiškai kiekvienam tipiniam vidutinių poreikių kompiuterio naudotojui.

Šis 21,5 colių įstrižainės aukštosios FHD raiškos (1920 x 1080) ekraną turintis AIO yra komplektuojamas su keturių branduolių „Intel Pentium J1900“ centriniu procesoriumi, „Intel HD Graphics“ vaizdo plokšte, turi 4 GB DDR3L tipo operatyviosios RAM atminties bei integruotą 120 GB talpos SSD tipo diską. Beje, šiuo atveju taip pat svarbu atkreipti dėmesį dar ir į tai, kad esant poreikiui „Onda B220“ RAM atmintis gali būti plečiama iki 8 GB.

„Onda B220“ taip pat turi integruotus Bluetooth ir LAN ryšio modulius, HDMI ir VGA vaizdo išvestis, keturias USB 2.0 ir dvi USB 3.0 tipo jungtis bei yra aprūpintas vaizdo pokalbiams skirta 1,3 megapikselių kamera. Vis dėlto šis AIO pirkėją vienu aspektu tikrai gali nuvilti – gamintojai šiame kompiuteryje neintegravo WiFi ryšio modulio. Be to, svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad „Onda B220“ yra parduodamas be iš anksto įdiegtos operacinės sistemos, o baziniame kompiuterio komplekte taip pat nėra pridedama pelė ir klaviatūra.

Taigi, jeigu aukščiau aptarti „Onda B220“ privalumai potencialiam pirkėjui užgožia išvardintus jo trūkumus, svarstyti šio AIO tipo kompiuterio įsigijimo klausimą tikrai verta. Žinoma, tai ne vienintelis galimas pigus AIO tipo kompiuteris Kinijos rinkoje - esant poreikiui galima surasti kur funkcionalesnių ir, žinoma, gerokai našesnių AIO tipo kompiuterių, tačiau jų kaina jau bus kiek didesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(6)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: