Beveik neįveikiamas iššūkis: ar dar atspėtumėte, kur žmogaus raštas, o kur kompiuterio? (Video)  ()

Mokslininkai viename Londono universitete užprogramavo kompiuterį imituoti žmonių rašyseną, praneša „BBC“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie sukūrė algoritmą, kuris gavęs teksto pavyzdį ir ištyręs charakteringas jo savybes gali parašyti bet kokį tekstą tokiu pačiu stiliumi.

Jau tam tikrose teksto rašymo programose galima rašyti tekstą, kuris atrodytų taip, lyg būtų parašytas ranka. Tačiau Tomas Haines ir jo universiteto kompanionai sukūrė programinę įrangą, kuri gali atkartoti rašyseną ranka su visomis žmogui būdingomis rašymo „lyg vištos koja“ savybėmis.

Šią sistemą jie pavadino „My Text In Your Handwriting“ ir ją išbandė su įvairių istorinių tekstų pavyzdžiais, kaip Abraomo Linkolno ir sero Artūro Konano Doilio.

Nors Doilis niekada ranka nerašė: „Elementaru, pone Vatsonai...“, ši komanda jau žino, kaip tai galėtų atrodyti.

Be abejo, tai sumanu ir žaisminga, tačiau kokį praktinį pritaikymą tai turi?

Vienas iš atsakymų: bankai, kurie siunčia svarbius dokumentus ar naujas kreditines kortes, todėl nori tekstą užmaskuoti, kad jis būtų sunkiai suprantamas tiems, kuriems šis laiškas nėra skirtas.

Kitas galimas atvejis – linkėjimai ant atvirukų siunčiant gėlių. Juk gerokai linksmiau būtų gauti ranka parašyta palinkėjimą, nei tiesiog išspausdintą rašytinėmis raidėmis.

Galite pagalvoti, kad tai tėra naujas būdas nusikaltėliams padirbti jūsų parašą, tačiau mokslininkai teigia, kad atidžiai pažiūrėję mikroskopu iškart atskirsite, kuris tekstas buvo parašytas žmogaus, o kuris – mašinos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()